Sir Alex kellemes gondjai

Mark Froggatt, a ManUtd.com munkatársa szerint Sir Alex Ferguson kellemes gondokkal küszködik, amikor azon töri a fejét, vajon négy remek csatára közül kit küldjön pályára a szombati Premier League meccsen a Stoke ellen.


Robin van Persie, Wayne Rooney, Danny Welbeck és Javier Hernandez mindannyian remek formában tértek vissza a nemzeti csapatból, ahol mind a négy csatár hozzájárult góljaival hazája gyõzelméhez. 
 
Bár általában a menedzserek nem igazán örvendenek sztárjátékosaik nemzetközi szereplésének a sérülésveszély és az utazások okozta fáradalmak miatt, Sir Alex most mégis elégedett mosollyal dõlhet hátra, mivel mind a négy csatára legjobb formájában és önbizalommal telve térhet vissza az elõttük álló bajnoki találkozóra. Továbbá mi is ösztönözne jobb teljesítményre egy futballistát, mint a klubon belüli versengés, ami valljuk be Ferguson új igazolásával rendkívül felerõsödött ebben a szezonban az Old Traffordon.
 
Chicharito - aki a közelmúltban arról beszélt, hogy "õ nem a gólok megszállottja" - két mérkõzés alatt mégis két góllal járult hozzá hazája gyõzelmeihez és elmondása szerint ez hatalmas lökést jelent számára a jövõt illetõen. 
 
Van Persie - aki feltételezhetõen az United idei legjobb igazolása - szintén hozzájárult hazája gyõzelméhez góljával a Románia elleni találkozó alkalmával, amely egyébként holland válogatottbeli karrierjének 31. találata volt.  
 
Természetesen Rooney és Welbeck remek partnersége az angol válogatottban is kiválóan mûködött és mindkét játékos két találattal járult hozzá a háromoroszlánosok 5-0-ás gyõzelméhez San Marino csapata ellen. Wayne pedig további egy góljával segítette Roy Hodgson csapatát a "H" csoport élére az 1-1-es döntetlenre végzõdõ, Lengyelország elleni találkozó alkalmával.
 
 
Nem csoda, hogy Sir Alex ezek után nagy dilemmában van a Fazekasok elleni bajnoki találkozó elõtt. Négy remek formában lévõ elsõ osztályú csatár közül kell kiválasztania a szombati mérkõzés kezdõit. Azért valljuk be, irigylésre méltó problémákkal küzd jelenleg Ferguson. 
 
Ebben a szezonban a United menedzsere igazán bõ repertoárját mutatta be játékosai kombinációjának különbözõ felállásokban, különbözõ taktikai megoldásokkal. A skót tréner viszont bevallotta, hogy még mindig rengeteg lehetõség áll elõtte, hogy megtalálja a tökéletes kombinációt. 
 
"Van Persie érkezése az egész csapat számára egy hatalmas pluszt ad" - mondta Sir Alex a ManUtd.com-nak. 
 
"Chicharito mezõnyjátéka sokat fejlõdött, míg Welbeck rendkívül ígéretes fiatal tehetsége a csapatnak. Õk mindent megtesznek azért, hogy a kezdõtizenegyben fix helyük legyen és ez egyre jobb teljesítményre sarkallja õket. Ez az egészséges versengés a csapaton belül, ami idén mindenkibõl a maximumot fogja kihozni."
 
"Ugyanez volt a helyzet 1999-ben. Akkor is négy remek csatár versengett a kezdõ pozícióért. Andy Cole és Dwight Yorke is mindent beleadtak, mert tudták, Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer is a maximumot hozza ki magából a játéklehetõségért. Mindannyian remekül játszottak, így volt lehetõségem a rotálásra és különbözõ kombinációk alkalmazására."
 
 
Sir Alex nem túloz, amikor a Triplázás évének csapata és jelenlegi kerete között párhuzamot von. Akkoriban ugyanis a Cole-Yorke és Sheringham-Solskjaer párosok hasonlóan bõséges taktikai megoldást kínáltak számára, mint jelenlegi csatársora. 
 
"Ebben a szezonban az United kezében van a lehetõség, hogy a kemény munka kifizetõdõ legyen, akár több versenysorozatban is" - jegyezte meg a napokban Cole, majd így folytatta: "A menedzsernek rengeteg lehetõsége lesz ismét a különbözõ taktikai megoldásokra és a játékosok rotálására, ami nagyon jó hatással lesz a teljesítményükre. Biztos vagyok abban, hogy az idei szezonban ez meg fog látszani a United gólarányán is."
 
És ez így is van. A válasz egyszerû, minél több gyõzelem, minél több gól és nem maradhat el a siker. Nincs is más dolgunk, mint hogy élvezzük, ahogyan Sir Alex ebben a szezonban variálja nagyszerû játékosait és remek kombinációit.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!