Fletcher a tökéletességre törekszik

Darren Fletcher az elmúlt évek során Nagy-Britannia egyik legsokoldalúbb középpályásává vált, és már csak egyetlen dolog hiányzik belõle: a góllövés.


A 26 éves játékos fõként jó passzairól, remek labdaszerzésérõl és hihetetlen futómennyiségérõl ismert, azonban tegnap este bizonyította, hogy a kapu elõtt sem esik kétségbe, miután õ szerezte meg csapata vezetõ találatát a Bursaspor elleni 3-0-ás gyõzelem alkalmával.

 

A skót játékos úgy véli, sokkal több gólt is tudna szerezni, azonban elárulta, hogy tizenhatos környéki játéka elsõsorban a Fõnök utasításaitól függ.
 

"Szeretném azt gondolni, hogy képes vagyok több gólt is szerezni" - mondta Fletch.
 

"Sok múlik azon, hogy kivel játszol együtt a középpályán, és hogy mit kértek tõled a mérkõzés elõtt. Kedden az volt a feladatom, hogy húzódjak feljebb amikor a szélen van a labda. Örülök, hogy sikerült betalálnom a második félidõ elején, ami megalapozta a gyõzelmünket. Amikor a taktika engedi, szeretném ezt minél többször megismételni.”

 

 

Nagyon értékes az a középpályás, aki gólokat tud szerezni, fõleg akkor, ha emellett még a mezõnyjátékhoz is sokat hozzá tud tenni. Fletcher számára ez egy kihívás, hogy a csapata számára meghatározó tényezõ legyen és komoly befolyást gyakoroljon a játékra.
 

„Amikor fiatalabb voltam (az ifiben és a tartalék csapatban) sokkal több gólt lõttem.” – tette hozzá.
 

„Ha több gólt lõnék, nagyobb hatással tudnék lenni a mérkõzések kimenetelére. Mindig igyekezned kell, hogy fejlõdj, hogy fejleszd magad, nem ülhetsz a babérjaidon. Én is így próbálok tenni. Mivel nagyszerû a szélsõ játékunk, lenne lehetõségem betörni a tizenhatoson belülre és gólokat szerezni, de mint már mondtam, ez mindig a taktikától függ, hogy milyen szerepkörben játszol és hogy kik játszanak éppen melletted.”
 

Fletchert a United két legendásan fáradhatatlan középpályása, Bryan Robson és Paul Scholes inspirálja céljai elérésében.
 

„Paul Scholes és Bryan Robson arról voltak híresek, hogy teljes körû feladatot láttak el a középpályán. Védekeztek, majd támadásoknál a második hullámban érkeztek a tizenhatos környékére vagy a kapu elé. Sokat néztem õket, és sokat tanultam tõlük. Scholesy még mindig ezt csinálja, nagyon veszélyes tud lenni a büntetõterület közelében. Én is valami ilyesmit szeretnék, és úgy érzem, megvan az állóképességem ahhoz, hogy veszélyes legyek a kapu elõtt, és utána védekezni is visszaérjek.”

 

 

Fletcher azonban ahelyett, hogy leküzdhetetlen célokat állítana maga elé, inkább apró lépésekben halad elõre.
 

„Idén szeretnék több gólt szerezni, mint tavaly tettem.” (Tavaly 5 gólt szerzett - a szerk.)
 

„Ebben a szezonban már van 3 gólom, de az a célom, hogy elérjem az 5-öt, majd túl is szárnyaljam azt. Minden középpályásunk próbálja javítani az eredményességi mutatóit. Most Nani a legjobb ebben, de minden középpályásnak javítani kéne a gólszerzési arányán, ami az egész csapatot hasznára válna. Ha gyorsan elérném ezt az 5 találatot idén, akkor bónuszként megpróbálnám megduplázni ezt a számot a szezon végére.”

 

„Néha egy kicsit önzõnek kell lenned.  Amikor a pályán vagyok, gyakran gondolok arra, hogy támadni szeretnék, de inkább arra koncentrálok, hogy fegyelmezett maradjak és jól szervezett legyen a csapat. De néha egy picit önzõnek kell lenni, és megragadni a pillanatot, hogy a tizenhatoson belülre kerülj. Én még a gyors kontráknál is nagyon elõvigyázatos vagyok, hogy biztos visszaérjek a pozíciómba. A védelmünk eddig jól szerepel a Bajnokok Ligájában, ahol fontos, hogy azonnal reagálj, ha elveszted a labdát, különösen akkor, ha nem hazai pályán játszol. Meg kell találni az egyensúlyt az óvatosság és a bátorság között, hogy a védkezést se hanyagold el, de felhúzódhass a kapu elé és gólhelyzetet teremthess. Ezt az egyensúlyt szeretném én megtalálni.”

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!