Folytatódik a befutott sztárok vásárlása

A Manchester United alelnöke szerint a klub továbbra is 'teljes mellszélességgel' támogatja Sir Alex Fergusont befutott játékosok leigazolásában, és mindenkit biztosított, a Glazer család hosszú távon tervez a klubbal.


A Manchester United 24 millió fontot költött a nyáron az Arsenal csatára, Robin van Persie leigazolására, Ed Woodward szerint a csapatnál megfigyelhetõ építkezés miatt továbbra is folytatni fogják a költekezést.

 

"Ha egy olyan 25 éven felüli világsztár kerül a látókörünkbe, akit Sir Alex akar, akkor támogatni fogjuk" - kezdte a klub alelnöke a BBC Sportnak.

 

"Minden játékos, aki iránt Sir Alex Ferguson élénken érdeklõdik, a részünkrõl megszerezhetõ. Eltökéltek vagyunk, hogy a lehetõ legjobb kerettel rendelkezzen a klubunk."

 

Az ez év június 30-cal végzõdõ üzleti évben a Vörös Ördögök bevétele az elõzõ évhez képest 3.3%-kal csökkent, köszönhetõen a Bajnokok Ligájából való korai búcsúnak, bár összprofitjuk 79.2%-kal 23.3 millió fontra növekedett. Ettõl függetlenül Woordward, aki napi kapcsolatban áll a floridai illetõségû tulajdonosokkal, kijelentette, hogy a klub továbbra is domináns erõ marad az átigazolási piacon.

 

Ezt bizonyítva idén nyáron Van Persie mellett a csapat szerzõdtette Shinji Kagawát a Borussia Dortmundtól, Nick Powellt a Crewetól, és a holland Alexander Büttnert a Vitessetõl.

 

"A Robin van Persie-üzlet minden bizonnyal kitûnik a többi közül, ugyanis az emberek helytelenül azt hiszik, hogy a mi játékospolitikánk csak a fiatal játékosok szerzõdtetésére irányul" - tette hozzá.

 

"A klub DNS-ében mindig is benne volt a fiatal játékosok megvásárlása és kinevelése. És az, amit Sir Alex Ferguson nagyon is szeret csinálni."

 

"De ezzel együtt õ azt is szem elõtt tartja, hogy ha egy klasszis játékos megszerezhetõvé válik, õ pedig szeretné a csapatában tudni, akkor cselekedni fog. Ebben pedig teljes mellszélességgel támogatta a klub vezetése, ez pedig továbbra is így lesz."

 

"Mióta a Glazer család átvette a klub irányítását, 100%-ban támogatták Sir Alex Fergusont az átigazolási piacon. Minden olyan játékos, akit akart, David Gillel [ügyvezetõ igazgató] egyetértésben meg is szerezhetett Joel Glazer pedig áldását adta az ügyletekre."

 

"Joel soha nem mondott nemet. Az egész nem arról szól, hogy a klubnak mennyi pénze van, mert játékosok vásárlására mindig volt elég pénz, és ez a pénzügyi erõnknek köszönhetõen egyre inkább így is lesz."

 

 

Néhány szurkoló a Glazer család 2005-ös hatalomátvételét követõen attól félt, hogy a nagy részben kölcsönbõl finanszírozott ügylet miatt a klub visszafordíthatatlanul rossz pozícióba került, vagy legkisebb rosszként csak kevésbé lesz versenyképes.

 

Aztán a klub idei nyári new yorki értéktõzsdén való megjelenését követõen sok olyan pletyka látott napvilágot, hogy Glazerék a klub eladását fontolgatják. De Woodward eloszlatja most ezeket a találgatásokat a közeli jövõre vonatkozólag, és a Glazer família minden korábbinál komolyabban tervez a Manchester Uniteddel.

 

"Nem úgy tekintenek ránk, mint a hegymászók egy magaslati táborra, hogy mi a biztos alapot nyújtjuk az üzleteikhez. A mi adósságunk, hogy egy ház példáján szemléltessük, olyan mint egy jelzálog. És ez az üzleti értékünkhöz képest elég kicsi. A házban élõ ember pedig évrõl-évre gazdagabb lesz a bevételei nyomán."

 

"Közel állunk ahhoz, hogy a Glazerek érkezése elõtti idõszakhoz képest évente 100 millió fonttal magasabb kereskedelmi bevételeink legyenek."

 

Woodward számára tehát elsõ számú szempont a Manchester Unitedet a növekvõ bevételek felé kormányozni, és ezzel együtt a csapat folytassa a Premier League és a Bajnokok Ligájában való jó szereplését.

 

Azonban miután a csapat menedzsere, Sir Alex Ferguson elmúlt 70 éves, ezért érdemes elgondolkodni, hogy ki ül le a kispadra a még most is sikeres skót edzõlegendát követõen.

 

"Már van elképzelésünk, hogy milyen menedzsert szeretnénk a klub élén látni, és miként kívánjuk kiválasztani, ha erre kerül a sor."

 

"De ez a téma még egyelõre parlagon hever, és még egy ideig ott is marad."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!