U21: Spurs 4-2 United

A Manchester United U21-es csapata elszenvedte elsõ vereségét az U21-es Barclays Premier League-ben, miután szombat reggel 4-2 arányban alulmaradt az egyébként fantasztikusan játszó Tottenham Hotspur ellen.


Mindkét csapat jól kezdte a találkozót, a Vörös Ördögöknek szerencséjük volt, nem kellett rögtön az elején hátrányba kerülniük, hiszen negyedórát követõen Alex Pritchard lövését Sam Johnstone levegõben úszva bravúrral védte. Ettól megijjedtek a Vörös Ördögök és mindez azonali cselekvésre ösztönözte õket, két perccel késõbb Robert Brady húzott el a jobb oldalon, majd a büntetõterület betörve visszapasszolta a játékszert az érkezõ Jesse Lingard elé, aki nem hibázott és megszerezte a vezetést a United számára, 1-0.
 
Ugyanakkor a házigazdák nem törtek meg a bekapott gól után, az egyik támadásuk során a jobb hátvéd, Ryan Fredricks-nek volt alkalma lõni, amikor is Sam Johnstone ismét ura volt a helyzetnek és szépen zárta a bal alsó sarkot és mentette szögletre a labdát. 8 perccel késõbb a Spurs csapatának a United góljához hasonló szituációban sikerült egyenlíteniük, amikor is Cristian Ceballos tör be a 16-on belülre, majd szinte az alapvonalról tette vissza a labdát, s az érkezõ szerb középpályás, Milos Veljkovicnak már csak be kellett pofoznia a játékszert a hálóba, 1-1.
 
A Spurs továbbra is nyomott, és Johnstone-nak akadt védeni valója, mint amikor Jonathan Obika fejesénél kellett résen lennie. Viszont a másik oldalon is megvoltak a lehetõségek a gólszerzésre, hiszen akár Robbie Brady, Jesse Lingard vagy Joshua King is gyors egymás utánban próbálták megszerezni a vezetést.
 
A Vörös Ördögök ezen idõszakban folyamatosan próbálkoztak, de mégsem sikerült bevenni a Tottenham kapuját, de mindhiába. A szünet elõtt a Spurs kapus, Jonathan Miles rendre megfogta Brady és Tunnicliffe lövéseit, amely után Lingard középre adott szögletébõl Michael Keane is fejelhetett, de a próbálkozását követõen a labda fölé szállt.
 
Joshua Kinget sérülés miatt le kellett cserélni a félidõt követõen, helyére Tom Lawrence állt be. A második félidõ korai szakaszában a Spurs nagyobb fokozatra kapcsolt. Ceballos szabadrúgását szépen hárította Johnstone, majd Pritchard lövését Michael Keane blokkolta. 
 
A United elõl megérezte King energiájának és gyorsaságának hiányát. A 65. percben a Spurs megérdemelten szerzett vezetést, amikor is Ceballos nagyjából 17 méterrõl ellõtt labdája utat talált a védõk között és a hálóban kötött ki, 2-1. Két perccel késõbb ismét fõszerepet vállalt egy támadásban, amikor is beadását követõen Obika fejelhetett, ám a Vörös Ördögöknek ezúttal szerencséjük volt. A házigazdák továbbra is támadtak, és Obika ismét közel járt a gólhoz, hiszen a United kapusa ismét bravúrral tudott hárítani. 
 
A United részérõl az elsõ igazi gólveszélyes helyzetre 18 percet kellett várni a második félidõben, amikor is Larnell Cole szöglete után Lingard tudott fejelni, viszont próbálkozása nem találta el a kaput. 
 
A pálya másik végén azonban Johnstone jól végezte a dolgát, hiszen Ceballos nagy helyzeténél a Vörös Ördögök kapusa ismét jól jött ki a kapujából, ám nem sokáig örülhettek a mieink, hiszen a 16-os elõterében Obika jól vette át a labdát, majd készítette le lövésre az csereként érkezõ Nabil Bentalebnek, aki olyan jól találta el a labdát, hogy Johnstone már hiába repült érte, 3-1.
 
Bentaleb még csak néhány másodperce volt a pályán a gólja után, azonban ismét részt vett abban az akcióban, amelybõl Obika iratkozhatott fel a gólszerzõk névsorába. Néhány perc leforgása alatt 2 gólt kapott a United, amellyel eldõlni látszott a mérkõzés, 4-1.
 
A gólgyártás azonban nem ért véget, hiszen a mérkõzés hajrájában Tom Lawrence távoli lövésébõl egy szépségdíjas gól született. Azonban túl késõn ébredtek fel a vendégek, 4-2.
 

Barclays U21 Premier League
Tottenham Hotspur U21 4-2 Manchester United U21

United: Johnstone, Veseli, McGinty, Thorpe (Blackett 82), Keane, Fornasier, Cole, Tunnicliffe, King (Lawrence 46), Lingard, Brady. 

Fel nem használ cserék: Ekangemane, Sutherland, James.
 
Gólszerzõk: Veljkovic 23', Ceballos 65', Bentaleb 83', Obika 84', illetve Lingard 15', Lawrence 86'


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!