Young a gyõzelemre koncentrál

Ashley Young szerint az Arsenal hétvégi legyõzése 'hatalmas' tett lenne, és kellemes helyzetbe hozhatná a Vörös Ördögöket a hazai és nemzetközi porondon elõttük álló megmérettetések elõtt.


Sir Alex Ferguson legénysége sorozatban négy idegenbeli mérkõzés elébe néz a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában a szombati, Arsenal elleni Old Traffordon rendezendõ találkozójukat követõen, és miután múlt vasárnap létfontosságú három ponttal gazdagodtak a listavezetõ Chelsea ellen, így Young szerint eltökéltek, hogy folytassák a megkezdett sorozatot, és egy másik nagy riválisukat is legyõzzék.

 

"Hatalmas eredmény lenne gyõzni szombaton" - kezdte a szélsõ a ManUtd.com-nak.

 

"Szeretnénk tapintható közelségben maradni az élen álló csapatokhoz, úgyhogy tudjuk, hogy a szombati eredmény nagyon fontos lesz számunkra. Sikerült gyõznünk múlt vasárnap a Chelsea ellen, és ha holnap ugyanazt a teljesítményt tudjuk megismételni, és újra gyõzni tudunk, akkor az nagyon jó helyzetbe hozna minket a következõ hetekre."

 

"Ha általánosságban az Arsenal csapatára gondol az ember, akkor hajlamos azt hinni, hogy megállás nélkül csak passzolnak, és rengeteg érintés után jutnak el a kapu elé. De szerintem ebben a szezonban fizikálisan is sokkal erõsebbek, és sokkal motiváltabbnak tûnnek. Ennek ellenére nem koncentrálhatunk csak rájuk, az a fontos, hogy magunkkal foglalkozzunk, és biztosra menjünk azt illetõen, hogy a játékunk legjavát legyünk képesek nyújtani."

 

 

Az elõzõ szezon ugyanilyen pályaválasztással lejátszott bajnokija emlékezetes véget ért a United számára, ugyanis történelmi 8-2-es gyõzelmet arattak, amely során Young megszerezte elsõ gólját is újdonsült klubja színeiben.

 

"Nagyon szép emlékeim vannak a tavalyi mérkõzésünkrõl" - emlékezett vissza a 27 éves középpályás.

 

"Természetesen azért, mert két gólt szereztem, amely az elsõ két találatom volt a Unitedben, ami nagyon különleges érzés volt. Azon a napon a csapat egészen nyolcig jutott, de most tudjuk, hogy szombaton nagyon kemény összecsapás elébe nézünk, és ha csak egy gólt tudunk szerezni, és úgy szerezzük meg a három pontot, már azzal is nagyon fontos fegyvertényt hajtunk végre. Már mind nagyon várjuk ezt a megmérettetést."

 

Young elégedett, hogy két hónapos, az orvosi szobában és rehabilitációval eltöltött idõszak után újra bevethetõ állapotban van. A szélsõ a múlt heti Chelsea elleni gyõzelem alkalmával tért vissza a csapatba, és mérhetetlenül élvezte, hogy egy olyan csapat részese lehetett, amely ennyire gördülékeny támadásokat vezetett egymásután.

 

"Fantasztikus látni, hogy mennyi gólt szerezünk. Szélsõként pontosan ez ez, amit akarunk. Szeretjük a szabadságot, hogy támadhassuk, és összezavarhassuk a védelmet" - tette hozzá.

 

"Ha olyan játékosok játszanak a csapatodban, mint amilyenekkel mi rendelkezünk, akkor számos opció áll a menedzserünk rendelkezésére, amely egy hihetetlen dolog. Biztosan nem szeretnék védõ lenni, amikor olyan kombinációkkal támadnak ellenem, mint amiknek mi a birtokában vagyunk. Azért is nagyon fontos dolog, hogy ennyi variációs lehetõségünk van, mert így kiszámíthatatlanok vagyunk, és szinte biztosra vehetõ, hogy gólt fogunk szerezni!"

 

 

A játékos, aki ebben a szezonban több alkalommal köszönt be az ellenfeleknek, mint a csapatból bárki, Robin van Persie, szombaton egykori klubja ellen lép pályára. És Young csak is dicsérõ szavakkal tudta illetni a holland támadó idei teljesítményét.

 

"Robin egy világklasszis játékos - õ azért van a csapatban, hogy gólokat szerezzen, és pontosan ezt is teszi."

 

"Õ egy hihetetlenül sokoldalú, nagyon nagy munkabírású játékos, aki fantasztikus teljesítményt nyújt szinte mindig, és emellett a gólszerzéssel sem adós. Õ olyasvalaki, aki bármilyen játékossal képes együtt játszani, és azóta fantasztikus produkciót nyújt, mióta nálunk játszik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!