Rooney túllépett kihagyott büntetõjén

Wayne Rooney elmondása szerint csalódottan vette tudomásul, hogy tizenegyest hibázott a Manchester United Arsenal elleni 2-1-es gyõzelmével végzõdõ bajnokin, de kijelentette, hogy a dolog már a múlté.


Az angol csatár az elsõ félidõ végén megítélt büntetõt nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé lõtte, azonban így is remek produkciót nyújtott az Old Traffordon rendezett rangadón, ahol váratlanul, egy nagyon sima Ágyúsok elleni gyõzelemmel állhatott a Premier League élére a Manchester United.

 

Bár a hibája bántja, Rooney elárulta, hogy a továbbiakban már nem fog erre gondolni.

 

"Nem tudom mi történt, de ilyen dolgok elõfordulnak" - kezdte a Sky Sportsnak.

 

"Természetesen csalódott vagyok a kihagyott tizenegyes miatt, de tovább kell lépnem, mert megnyertük a mérkõzést, és ez a legfontosabb. Ezt már magam mögött hagytam."

 

 

"Rengeteg helyzetünk volt. Egyértelmû, hogy nagyon rosszul rúgtam a büntetõt, de a csapatnak sokkal jobban kellene gazdálkodnia a lehetõségeivel, rengeteg nagy ziccert dolgoztunk ki, különösen akkor, amikor az ellenfél 10 fõre fogyatkozott. Megvolt rá az esélyünk, hogy eldöntsük a meccset, de ezt nem tettük meg. Ez sokba kerülhet számunkra a jövõben. Sokkal biztosabbra kell mennünk azt illetõen, hogy eldöntjük a mérkõzéseket, amilyen korán csak lehet."

 

"Megpróbáltuk megállítani a játékukat. Õk egy fantasztikus futballt játszó csapat, de ha megállítod az irányítójukat, akkor az esélyt adhat nektek, különösen, hogy ha nálad a labda."

 

"Ha már a kapujukhoz közel meg tudod szerezni tõlük labdát, akkor könnyebb megtörni õket, és több helyzetet is lehet kialakítani. Ezt elég jól véghez tudtuk vinni, ez pedig rengeteg helyzettel fizetõdött ki. Egyértelmûen ez volt a játékunk célja - megakadályoztuk, hogy a saját játékukat játszák, és nyomás alá helyeztük õket."

 

Az Arsenal elleni szombat koradélutáni gyõzelem megszületésekor a Manchester United csak ideiglenesen állt a Premier League tabellájának élére, de köszönhetõen az addigi listavezetõ Chelsea botlásának, illetve az ellenük aratott drámai, 3-2-es gyõzelemnek egy remek hetet zárva tisztán a Vörös Ördögök vezetnek az angol bajnokságban.

 

Bár a bajnoki helyezések a szezon ezen szakaszában még nem igazán számítanak döntõ jelentõségûnek, ahogy Rooney is rámutatott, a United remek formája, és lendülete hatalmas pozitívum azt követõen, hogy egy Everton elleni idegenbeli vereséggel indították a szezont még augusztus elején.

 

"Tudtuk a mérkõzés elõtt, hogy az élre állhatunk, ha gyõzünk. Ez nagyon fontos számunkra, miután a szezon elsõ meccsén három pontot veszítettünk" - tette hozzá.

 

"Azóta nagyon jól teljesítünk, és idõnként nagyon nagy erõfeszítéseinknek hála sikerült nagyon nagy eredményeket is elérnünk, illetve ezzel együtt a szép futball se maradt el. Nagyszerû a bajnokság élén állni, és ha ez nem is tart sokáig [a nyilatkozat pillanatában még nem tudta, hogy így lesz - a szerk.], akkor is boldogok vagyunk, hogy így lett."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!