Jó ómen a United számára

Ha az elmúlt évek statisztikájából indulunk ki, remek esélyei vannak idén a Manchester Unitednek a 20. bajnoki cím megszerzésében.


A 2012/13-as Premier League versenysorozatában szereplõ csapatok túl vannak 10. játékukon, ami a táv negyedét jelenti. Talán így már érdemes az elmúlt évek statisztikája alapján következtetéseket levonni.

 
"A bajnoki táblázat nagyon ritkán változik nagymértékben a 10. játék után" - mondta Graham Taylor a BBC Sport-nak.
 
"Néha elõfordul, hogy a táblázat végén vagy éppen az élen történik drámai mozgás, de ez eléggé ritka."
 
Az ex-Tottenham fõnök, David Pleat szerint pedig: "A szezon negyede után általában már kirajzolódnak a erõviszonyok. Jelenpillanatban úgy tûnik a két manchesteri klub és a Chelsea között dõl el a cím, a negyedik hely viszont még több esélyes. Szerintem az Arsenal lesz ott, de nagy harc várható amibe a Tottenham, a Newcastle és az Everton is bele fog szólni. A táblázat végén pedig nagy küzdelem várható a Reading, a QPR és Southampton csapatai között."
 
 
Érdekes statisztikai adat, hogy a United az elmúlt 20 év során csak három alkalommal állt eddig az elsõ helyen a verseny azonos szakaszában és mégis 12 alkalommal nyerte meg a bajnokságot. Viszont abban a három szezonban amikor a 10. játék után elsõk voltak a tabellán, mindháromszor sikerült megnyerniük a címet.
 
"Ez egy igen baljós jel a United vetélytársaira nézve" - mondta Taylor.
 
"Mint tudjuk a United általában gyengén kezd, viszont a hajrában fantasztikusak. Tehát várható, hogy a fináléhoz közeledve még nagyobb teljesítményre lesznek képesek és így, hogy a 10. játék után máris az élen vannak, kevés pontot veszítve feltételezhetõ, hogy nagy elõnyre tesznek szert".
 
A Premier League klubok együttesen 490 millió fontot költöttek a nyári igazolásokra, de közel sem biztos, hogy ennek gyümölcse mindegyik csapat számára beérik ebben a szezonban.
 
 
Bár a 38 játékból még csak a 10. meccsen vannak túl a csapatok és még messze a bajnokság vége, de meglehet, hogy a 10. mérkõzésnek nagyobb szerepe lesz, mint ahogyan azt gondolnánk.
 


bbc.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!