Norwich City 1-0 Manchester United

Vereséget szenvedett a United a Carrow Roadon.


Idén nem sikerült elhozni a három pontot a Carrow Roadról, Chris Hughton csapata ugyanis 1-0 arányban legyõzte a Vörös Ördögöket.

A találkozó Pilkington góljával dõlt el, a hazaiak remekül õrízték vezetésüket, míg a United támadásaiból hiányzott a tempó és az átütõ erõ.

Három percnyi játék után Robin van Persie lõtt 19 méterrõl, Ruddy a jobb alsóba tartó lövést szögletre tolta. Majd Rafael hibázott - az este folyamán nem utoljára - amibõl kontráztak a hazaiak, de Pilkington lövése nem talált kaput.

A 15. percben szabadrúgáshoz jutott a vendég gárda, Ashley Young állt a labda mögé, legurította Ryan Giggsnek, majd az angol szélsõ 24 méterrõl lõtt, de Ruddy lehúzta a bal felsõbe tartó lövést.

A másik kapunál Hoolahan dolgoztatta meg Anders Lindegaardot, de a dán kapus magabiztosan fogta a 18 méterrõl leadott próbálkozást.

Alig léptük át a félidõ felét, a Norwich nagyon szép támadást vezetett, aminek végén Garrido lõhetett, de a lövés elsuhant a Vörös Ördögök kapuja elõtt. Ennél a helyzetnél is voltak gondok a United védelmében, Rafael nagyon eltolódott.

Hét perc volt hátra az elsõ játékrészbõl, amikor Snodgrass ment el Rio Ferdinand mellett, a labdát középre lõtte, de Chris Smalling nagyot mentett Holt elõl.

A félidõ végét megnyomta Sir Alex Ferguson csapata, a hazaiak leginkább szögletekre mentettek. Az egyik sarokrúgás után védõ fejérõl Younghoz került a labda, aki remek lövést eresztett el, de Ruddy hatalmasat mentett.

Szünetre maradt a gólnélküli döntetlen, ám a folytatásra egyik menedzser sem változtatott.

A második játékrész is van Persie lövéssel indult, Young átadása után került lehetõség elé, ám Ruddy ekkor is hárított, majd Rafael fordult le védõjérõl remekül, de lövését Bassong blokkolta, amit hazai kontra követett, amely végén a vezetést is megszerezték Holték. Garrido balról ívelt középre, Pilkingtonról lekésett Smalling, a korábbi United játékos pedig csodás fejessel vette be Lindegaard kapuját, 1-0 a hazaiaknak.

 


Ferguson cserékkel próbálta felrázni csapatát a gyenge produkcióból, Scholes és Welbeck beállítása jót is tett a United támadásainak, de õk sem tudták megváltani a világot. A Norwich kiválóan védekezett, bár brutális nyomásnak nem voltak kitéve. Az egész manchesteri csapat - Youngot kivéve, aki rengeteget dolgozott - igen fásult csapat benyomását keltette.

Hatalmas helyzetek sem jöttek a vendégektõl, leginkább Young beadásai után alakultak ki helyzetek, amiket Danny Welbeck próbált értékesíteni, ám vagy centikkel, vagy méterekkel tévedett a befejezésnél.

A 90. percben volt egy olyan pillanat, ami tökéletesen jellemezte ezt a mai mérkõzést. Michael Carrick került lövõhelyzetbe, de lövését blokkolták a védõk saját büntetõterületük belsején. És ahogy ilyenkor lenni szokott, a lepattanó labda természetesen az ellenfélhez került - ráadásul a blokkolás helyétõl jó 25 méterre álló játékoshoz -, amibõl kontrázhatott a Norwich, Howson Lindegaardra vezethette a labdát, de inkább lõtt 18-ról, azonban csúnyán nem talált kaput sem.

Négy perces hosszabbításban Ruddy védett még két nagyot - egyik esetben csapattársa, Bassong fejesét tolta léc fölé - és végül a hazaiak kihúzták kapott gól nélkül a találkozót, ezzel a forduló meglepetését okozva.

 

 

 

Premier League, 12.forduló

Norwich City 1-0 Manchester United

Carrow Road, 26840 nézõ

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Norwich: Ruddy - Whittaker, Turner, Bassong, Garrido - Snodgrass(E.Bennett 90.), Tettey, Johnson, Pilkington - Hoolahan(Morison 83.) - Holt(Howson 83.)

Nem használt cserék: Bunn, Tierney, R.Bennett, Jackson

 

United: Lindegaard - Rafael, Smalling, Ferdinand(Anderson 83.), Evra - Valencia(Scholes 69.), Carrick, Giggs, Young - van Persie, Hernandez(Welbeck 69.)

Nem használt cserék: Johnston, Cleverley, Jones, Fletcher

 

Gólszerzõ: Pilkington 60'

 

Sárga lap: Rafael

 

A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Ashley Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!