Carrick, Mr. Következetes

A ManUtd.com újságírója, Mark Froggatt szerint Michael Carrick a Manchester United legkövetkezetesebb játékosa, de a középpályás értékeit néhányan nem ismerik el.


Rossz azt látni, hogy egy 31 éves válogatott játékos teljesítménye ennyire megosztja a közvéleményt. A szakmában elismerik, a társai elégedettek vele, de a szurkolók egy része nem értékeli teljesítményét.
 
De hogyan lehet az, hogy egy olyan játékost, aki 2006-os érkezése óta nyolc alkalommal emelhetett magasba különbözõ trófeát és minden egyes bajnoki meccsen szerepelt az elmúlt 12 hónapban ennyire alul értékeljenek egyesek?
 
Talán Carricket még mindig - jogtalanul ugyan - szembe állítják elõdjével, a szintén 16-os számot viselõ Roy Keane-nel és az, hogy neki nincs akkora hírneve vagy olyan erõs karaktere, odáig vezetett, hogy néhány tiszteletlen ember azt állítja, nem képes megoldani a feladatát. Pedig sokat fejlõdött az elmúlt szezonban, ragyogó mélyen fekvõ játékmester vált belõle, igazi harcias box-to-box játékos lett.
 
 
Sir Alex Ferguson, aki mindig képes volt 26 éves pályafutása alatt megtalálni a legmegfelelõbb embert erre a szerepkörre, kiállt Carrick játékhoz adott befolyása és jelentõsége mellett. 
 
"A modern futballban már nem divat felrúgni az ellenfelet" - mondta Sir Alex.
 
"A megelõzésen van a hangsúly, jól kell olvasni a játékot és a megfelelõ idõben kell cselekedni. Michael ezeknek a szempontoknak tökéletesen megfelel, õ egy minõség középpályás."
 
Carlos Queiroz, Sir Alex korábbi helyettese 2007-ben a következõket mondta: "Ha egy elsõ osztályú védekezõ középpályás nélkül küldöd el a csapatod trófeát nyerni, az olyan, mintha felküldenél egy hegymászót oxigénpalack nélkül a Mount Everest csúcsára."
 
 
Persze aki ismeri Michaelt, tudja, hogy õt nem érdekli a személyes hírnév. Ez a Vörös Ördög, aki csaknem 300-szor öltötte magára a United mezét és remekül szerepelt a válogatottban is, nem igazán szeret a címlapon lenni, csaknem anonim módon teszi a dolgát. Nincs Twitter fiókja, honlapja, mert egész egyszerûen nem szereti, ha róla beszélnek.
 
Valószínûleg szerénysége miatt nem kap kellõ hírnevet, Scholes-hoz hasonlóan. De ezek miatt, hogy lehet figyelmen kívül hagyni erényeit, és nem meglátni tehetségét, éleslátását, pontosságát? 
 
"Én nem törõdöm a hírnévvel, csak a játékra és a gyõzelemre koncentrálok" - mondta Carrick a ManUtd.com-nak.
 

"Nekem a társaim és a menedzser szava a mérvadó, ha õk értékelik a munkám és elégedettek velem, akkor hogy õszinte legyek, nem érdekel mások elégedetlenkedése. Nincs szükségem a sajtó elismerésére, ha úgy érzem jól játszottam és sikerült hozzájárulnom a gyõzelemhez, nekem az pont elég, nem vágyom a népszerûségre. Nem számít, hogyan vélekednek rólam az emberek, hisz a közvélemény mindig változik, egyik héten te vagy a legjobb, a másikon pedig elküldenének a csapatból." 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!