Carrick: Lényeges az elsõ találat

Ez a szezon a hátrányból felállt nagy gyõzelmek szezonja nevet is kaphatná, de Michael Carrick szerint a Unitednek fontos, hogy elkezdjen kezdeményezni a meccs elejétõl ahelyett, hogy mindig foggal-körömmel kelljen felállnia hátrányból.


A Vörös Ördögök az idei 19 mérkõzés során nyolc alkalommal nyertek úgy, hogy a találkozó elején hátrányba kerültek. Bár ezek a találkozók igen drámaiak voltak, Carrick ragaszkodik hozzá, hogy minél elõbb meg kell szüntetni azt, hogy õk kerülnek hátrányba.

"Nem ez az ideális - ez csak egy fázis, amin keresztül megyünk" - mondta a középpályás újságíróknak a Galatasaray elleni vereséget követõen. "A pozitívum az, hogy felálltunk és elég gólt szereztünk a gyõzelemhez, bár szombaton nem így volt. Mi kaptuk az elsõ gólt Norwichban és nehéz volt onnan felállni, akárcsak a Galatasaray ellen. A szezon során sikerült már megtennünk [hátrányból gyõzni], de nem ez az ideális és nem teheted ezt mindig. Könnyebbé kell tennünk a dolgokat azzal, hogy mi szerezzük az elsõ gólt és onnan játszunk tovább."

"Õszintén szólva nehéz megmondani, miért történik mindez. Egyetértek a menedzserrel, koncentráció miatt van mindez, de nehéz ezt megfogni, mert különbözõ típusú gólokat kaptunk, ezért nem lehet azt mondani, hogy konkrét probléma van. De biztos vagyok abban, hogy jóvá tudjuk tenni. A múltban is voltak gondok, amiket ki tudtunk javítani, ráadásul összességében nem vagyunk rossz állapotban."

 


A klub fõ célja most az, hogy visszatérjen a gyõztes ösvényre azok után, hogy Angliában és azon kívül is vereséget szenvedett. Szombat délután a tabella utolsója, a QPR látogat az Old Traffordra, akik szezonján nagyon meglepõdött Carrick.

"Meglep, de ez egy nehéz bajnokság, ahol ha játékosokat vásárolsz, olykor nem jönnek az eredmények a szezon korai szakaszában, ami után egyre nehezebbé válik a gyõzelem."

"A QPR-nak nagyon jó játékosai vannak immár, és remélhetõleg Mark Hughes változtatni tud a helyzetükön, bár mindezt ne szombaton kezdje el."

"Meglehetõsen fontos, hogy visszavágjunk" - folytatta a válogatott középpályás. "Csalódottak voltunk a Galatasaray elleni eredmény miatt, de jó helyzetben vagyunk a csoportban. A Norwich elleni meccs is kiábrándító volt."

"Általában nagyon jól visszavágunk és miután kétszer is kikaptunk most, szombaton is erre fogunk törekedni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!