Carrick folytatná a kapott gól nélküli sorozatot

Michael Carrick elismeri, hogy a Manchester United 1-0-ás gyõzelme a West Ham felett "nem egy klasszikus" gyõzelem volt, de a kapott gól nélküli találkozóra építkezhetnek a Vörös Ördögök a jövõben.


A 31 éves középpályás dicsérte Jonny Evanst és Chris Smallingot, akik remekül megbirkóztak a Kalapácsosok által nagy veszélyt jelentõ, Andy Carroll és Carlton Cole csatárpárossal.
 
"Ez messze nem egy klasszikus gyõzelem volt" - mondta Carrick az MUTV-nek. 
 
"Nyilvánvalóan nem a legjobb eredmény, amit elérhettünk és sajnálom, hogy nem született több gól, hisz rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a védelem remekül mûködött. Meglehetõsen kellemes érzés, hogy kapott gól nélkül sikerült lehoznunk a meccset. Volt egy pár nagy lehetõségünk a gólszerzésre, sajnos elszalasztottuk ezeket, de végre úgy nyertük meg a játékot, hogy mi irányítottunk és sikerült megvédenünk a kapunkat."
 
"A West Ham jól játszott, erõsek voltak a támadásaik, de nem sikerült gólt rúgniuk ellenünk, ami egy pluszt ad a csapatnak az elõttünk álló mérkõzésekre. Fantasztikus volt ma a védelmünk, fõleg középen, tökéletesen hatástalanították az ellenfél két nagy ágyúját, Carroll-t és Cole-t. A védelemnek ezt a teljesítményt kell hoznia továbbra is. Biztonságosabb helyzetben lettünk volna, ha sikerül legalább még egy gólt szereznünk, de az utolsó percekig erõsen koncentráltunk és megnyertük a mérkõzést."
 
 
Szerdán este az Álmok Színházában Robin van Persie megszerezte az idei Premier League leggyorsabb gólját, amikor is a 33. másodpercben bevette Jussi Jaaskelainen kapuját. 
 
Carrick elismeri, idén szinte kuriózumnak számít, hogy csapata szerezte az elsõ találatot, azok után, hogy a Vörös Örögök ebben a szezonban 13 alkalommal kényszerültek hátrányból felállni. A középpályás viszont célul tûzte ki saját maga és csapata számára, hogy az elsõ találat megszerzése jó szokásukká váljon a jövõben.
 
"A hátrányból való felállás egy rossz gyakorlat" - magyarázta Michael. 
 
"Volt egy varázslatos korszakunk néhány éve amikor szinte sorra kivégeztük a ellenfeleket a korai góljainkkal. Ezt szeretném, ha visszahoznánk. Különösen, ha az Old Traffordon játszunk, nagyon fontos a korai gól, mert teljesen megbénítja az ellenfelet." 
 

"Azt szeretnénk, hogy mostantól természetes legyen, hogy mi szerezzük az elsõ gólt, mert ha hátrányba kerülünk, sokkal kimerítõbb a küzdelem. A mai, kapott gól nélküli gyõzelem remek alapot ad ennek megvalósítására a jövõben." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!