Ferguson: A Citynek kell az európai kupaszereplés

Sir Alex Ferguson véleménye szerint Roberto Mancini elveszítheti legnagyobb sztárjait, ha a Manchester City nem lesz ott tavasszal az európai kupaporondon.


A Manchester United már hetekkel ezelõtt, kényelmesen biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, miután két mérkõzéssel a csoportkör vége elõtt már biztosan továbbjutott az elsõ helyen.

 

Eközben a Manchester City abban a tudatban léphet pályára a csoportkör utolsó fordulójában a Borussia Dortmund ellen, hogy mindenképpen gyõzniük kell ahhoz, ha esélyt szeretnének kapni a harmadik hely, és ezzel együtt az Európa-ligában való szereplés kivívásához.

 

Sir Alex Ferguson állítása szerint Roberto Mancininek emberfeletti képességekhez lesz szüksége az újévben ahhoz, hogy minden játékosa boldog maradhasson, ha nem szerepelnek már egyetlen európai kupában se.

 

 

"Az Európa-liga egy kisiklás, ha megnézzük, hogy a bajnokságunk klubjai miként kezelik. De nem hiszem, hogy a vereség bármikor is egészséges lenne egy nagy klub számára, ezért a Citynek le kell gyõznie a Dortmundot" - kezdte a skót menedzser a The Sunday Mirrornak.

 

"Egyik részrõl ezáltal a szezon hátralévõ részében hétrõl-hétre egy friss csapatot lehet kiállítani, viszont ha még az Európa-ligában se játszhatsz, akkor hogyan sikerül minden játékosod elégedettségét megtartanod?"

 

"Kiestek már a Ligakupából és a Bajnokok Ligájából is - és ezek egy ilyen méretû klub számára azt jelentik, hogy nem áll majd elegendõ mérkõzés rendelkezésükre ahhoz, hogy megtartsák a lendületüket, és a játékosok tettrekészségét."

 

"Nincs annál jobb, mintha egy csapat egy vérbeli európai kupaéjszakán játszhat. Ha visszagondolok, hihetetlen mérkõzéseket vívtunk az elmúlt évek során a néhány negyeddöntõ és elõdöntõ alkalmával a Bajnokok Ligájában."

 

"Például emlékezzünk vissza arra az évre, amikor utoljára megnyertük, játszottunk az Internazionale, a Juventus és a Barcelona ellen is, utóbbin pedig Paul Scholes lõtte azt a fantasztikus gólt... ezt nem lehet semmivel felülmúlni!"

 

"Nem ismerem eléggé a City játékosait. Carlos Tevezen kívül egyikükkel se dolgoztam még együtt, de néha a játékosok minden mérkõzésen pályára akarnak lépni."

 

"Ugyanez a helyzetem Wayne Rooneyval. Ha kihagy egy, vagy két mérkõzést, akkor három mérkõzésbe telik, mire újra formába lendül. Néhány játékosnak minden héten játszania kell. Ez tény."

 

"Igen, ilyen esetekben sokkal frissebbek tudnak lenni a bajnokikra, és több idõt lehet fordítani az edzésmunkára is. De meg kell birkózni emellett azzal is, hogy ilyenkor nincsenek európai kupamérkõzéseid. Minden menedzser szeretne jól szereplni Európában - nekem ez pedig sikerül is egyébként."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!