Nagyító alatt: Marnick Vermijl

A MUTV szokásos rovatában a Manchester United ifjú játékosait veszik górcsõ alá, akik közül ezúttal Marnick Vermijl kerül sorra...


Mesélj nekünk a Newcastle United elleni debütálásodról...
Egy kissé ideges voltam a mérkõzés elõtt, de azt hiszem, ez normális, ha egy ilyen nagy stadionban játszol egy ilyen nagy csapat részeként. Nagyon élveztem - az összes fiatal csapattársam játszhatott, az tette fel az I-re a pontot, hogy sikerült megnyerni a találkozót. Az Old Traffordnak nagy pályája van, így nem vártam, hogy könnyû lesz, hiszen nem sokkal elõtte még sérült voltam. Azt hittem, hogy ez az érzés meg fog bénítani, mert csak 3 napom volt a felkészülésre.
 
Rendkívül meggyõzõen teljesítettél a Manchester Senior Cup-on a Bury felett aratott gyõzelem során. A menedzser figyelemmel követi ezeket a mérkõzéseket - gondolod, hogy ez segített abban, hogy behívjon a Ligakupára készülõ csapat keretébe?
Ez néhány nappal a Newcastle elleni meccs elõtt történt, úgyhogy nagy lendületet adott számomra az is, hogy akkor gólt szereztem.
 
Ahhoz, hogy az elsõ csapatban játszhass, rengeteg munka szükséges..
Mindenki ezért dolgozik. A klubban mindenkinek egyetlen kitûzött cél lebeg a szeme elõtt, az elsõ csapat.
 
Mindig a jobb bekk posztján szerepeltél?
Fiatalabb koromban csatárként kezdtem, de az évek során egyre hátrébb kerültem, és ott is maradtam. Az igazság az, hogy 16-17 éves koromig középhátvéd voltam, ezután a jobb bekk posztján szerepeltem annak ellenére, hogy elõtte még soha nem játszottam ott. Amikor behívtak a nemzeti ifjúsági csapatba, ott is jobb oldali védõként számoltak velem. Azt hiszem, ilyen a mai labdarúgás, jobb bekként támadásokat is segítened kell. Ez a mondern játék és úgy vélem, hogy ez a futball legélvezetesebb része is.
 
Az is egy taktika része, hogy a középpályások feladta egyre szigorodik és a védõktõl nagyobb rugalmasságot kérnek? 
Igen, több poszton is meg kell állnod a helyed, ha játszani akarsz.
 
Felnézel valakire ezen a poszton?
A karriere miatt, ez Gary Neville.
 
Egyetértesz azzal, hogy az egyik erõsséged a következetesség, ahogyan Gary Neville-nek is?
Határozottan. Ennek a játékban fontos szerepe van, hogy valaki állhatatos legyen, ahogyan minden más is. Ez arról szól, hogy mindennap keményen kell dolgoznod a tréningeken, hogy meggyõzõdhess róla, van-e elég energiád ahhoz, hogy végig bírd játszani a mérkõzéseket.
 
Mit gondolsz, a Unitednek van a legjobb második számú csapata az országban?
Azt hiszem, összesen kettõ vagy három vereséget szenvedtünk el az elõzõ szezonban. Úgy fogalmaznék, hogy mi vagyunk az egyik legjobb csapat - ha úgy vesszük, tavaly mindent megnyertünk, igazából ezért figyeltek fel ránk.
 
 
Ebben az évben változás történt. Ezentúl az U21-sek bajnokságában szerepelsz, miben különbözik ez az elõzõ évekbeli tartalék rendszertõl?
Többé-kevésbé azonos. Jelenleg 3 túlkoros játékos és egy kapus szerepelhet, az elõzõ évben pedig többnyire a 3 játékos az elsõ csapatból szerepelt itt. Azt hiszem, jelentõs változás nem történt. Ebben az évben van egy fiatalabb csapatunk, valamint az elõzõ szezonból maradtak az idõsebb játékosok is.
 
Mit kedveltek a zárt ajtók mögötti játékokban -  ezek versenyképesebbek?
Határozottan. Ez minden játékos számára jót tesz, ha meccsre van szüksége. Illetve a fiatalabbak számára egy újabb esély, hogy bizonyíthassanak a menedzser számára, hogy az elsõ csapatban játszhassanak.
 
Fiatal játékosként jó érzés, ha egy elsõ csapatbeli játékossal játszol ezen a szinten?
Határozottan. Ha valaki olyan, mint Darren Fletcher az nagyszerû, annyit fut körbe-körbe, mint a távolsági autóbuszok. Az, hogy olyas valaki, mint õ velünk játszik, nagyon nagy löketet ad számunkra.
 
Ahogy egy csoport, mindenki keményen versenyez a helyekért, igaz?
Számos jó, és fiatal játékosunk van. Jelentõs különbség nincs közöttünk, ezért úgy vélem, a menedzser mindig igazságos ezen fiatalokkal. Ha megkapod az esélyt, akkor bizonyítanod kell.
 
Milyen érzés itt lenni 2010 óta?
Ez a harmadik évem a Unitednél. Az elsõ szezonomban az angol játékhoz kellett hozzá szoknom. Tavaly szinte az összes találkozót végig játszottam, ebben az évben pedig bemutatkozhattam az elsõ csapatban. Minden alkalmat meg kell ragadnod, hogy egyre feljebb kerülhess a ranglétrán.
 
Milyen érzés volt, amikor meghallottad, hogy a United le akar igazolni?
Mint egy álom. Már fiatalabb koromban is a Manchester Unitednek szurkoltam.
 
Mostanra több belga játékos is van itt - Pereira, Ekangamene, Januzaj...
Igen, és Anglia más csapataiban is vannak még belgák, nem csak itt. A Chelsea leigazolta a Musonda-fivéreket, mind a hármat. A fiatalabb, Charly állítólag nagyon jó. Andreas ugyanazon korosztályos belgiumi csapatban játszik, mint a másik, és a kettejük között nem sok különbség van.
 
Belgium egy feltörekvõ generációt képvisel. Miután országodat már képviselted ifjúsági szinteken, így azt is célodnak tekinted, hogy idõvel a nemzeti válogatottad felnõtt csapatában is szerepelhess?
Úgy érzem, hogy elõrelépések vannak a nemzeti csapattal. Számos jó játékosunk van és fiatal játékosok. Célom a nemzeti csapatban ugyanaz, mint a Unitedben. Szükségem van az esélyre, de a legfontosabb az, hogy minél több alkalommal szerepelhessek a United elsõ csapatában.
 
Mi az oka, hogy a nemzeti csapatod ilyen jól szerepel? Vajon a vezetésnek köszönhetõ?
Mindig is rengeteg tehetséges játékosunk volt, akik jó futballt játszottak, de az eredmények nem jöttek. Egyetlen dolog van, amely változott, egyszerûen jönnek az eredmények. Van néhány tapasztaltabb játékosunk, akik már régebb óta itt vannak. Azt hiszem 8 játékos van a [Barclays] Premier League-bõl, akik Skócia ellen léptek pályára.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!