Yorke: Sokba kerülhet a United lassú kezdése

Dwight Yorke a Sky Sportsnak adott interjújában elmondta, gyenge és lassú kezdéseik ebben a szezonban a trófeákról szövögetett reményeikbe kerülhet a Manchester Unitednek.


Sir Alex Ferguson legénysége a mostani idényben már 15 alkalommal került hátrányba tétmérkõzésen, amelyek során bár tízszer sikerült talpra állniuk és fordítaniuk, legutóbb képtelenek voltak a Cluj vezetõgóljára válaszolni - amely a brazil Luis Alberto fantasztikus találatából született - így vereséggel zárták a Bajnokok Ligája csoportkörét.

 

Bár a szerdán este az Old Traffordon elszenvedett 1-0-s vereség csak keveset számított, miután a Vörös Ördögök már két fordulóval ezelõtt kivívták az elsõ helyen való továbbjutást, a klub egykori remek játékosa, Dwight Yorke szerint a United szenvedhet a jövõben, ha képtelenek lesznek kordában tartani ellenfeleiket.

 

"Minden mérkõzésen 30 percbe telik a Unitednek, hogy a szükséges ritmust felvegyék, és emiatt folyamatosan hátrányba kerülnek" - kezdte egykori kenyéradójával kapcsolatban Yorke.

 

"Ez egy egyértelmû probléma, amely aggodalomra ad okot, nem csak a Manchester United szurkolóinak, de a játékosoknak is."

 

"A United mindig is dominált labdatartásban, de ebben a szezonban ez nem mondható el róluk; össze kell szedniük magukat ebbõl a szempontból, mert túlságosan sok gólt kapnak, és folyamatosan csak futnak az eredmény után a mérkõzések többségében."

 

"Biztató, hogy Nemanja Vidic visszatérése a küszöbön áll, míg a United a mérkõzések többségén tud fordítani is, de például a Norwich City és a Cluj ellen ez nem sikerült számukra. Biztos vagyok benne, hogy ez Sir Alexet is mérhetetlenül dühíti."

 

 

A Manchester United az utolsó két fordulóban elszenvedett veresége ellenére is elsõ helyen jutott tovább a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába, amely értelmében a legjobb 16 között olyan csapatokkal sorsolhatják össze, mint a Porto, Shakhtar Donetsk, Valencia, AC Milan, Celtic vagy a Real Madrid - Yorke elmondása szerint õ pedig pontosan tudja, egykori menedzsere kit látna szívesen.

 

"Sir Alex leginkább a Celticet szeretné csapata ellenfeleként látni, míg a Porto ellen számos pozitív eredményt ért el a csapat, az AC Milan pedig nem igazán játszik szép futballt mostanában" - tette hozzá a manchesteriekkel 1999-ben Bajnokok Ligája-gyõztes támadó.

 

"De szerintem mindenkit elfogadnának, kivéve a Real Madridot; õk az a csapat, akiket ebben a szakaszban mindenki szeretne elkerülni, és csak az elõdöntõben, vagy a döntõben játszani ellenük."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!