Hatalmas dolog lenne megnyerni a derbit

Sir Alex Ferguson szerint a vasárnapi, városi rangadó megnyerése a Manchester United egyik legnagyszerûbb eredménye lenne 26 éves regnálása során.


A Vörös Ördögök a Premier League tabelláját városi riválisuk elõtt három ponttal vezetve látogatnak a hétvége csúcspontjaként aposztrofált mérkõzésen az Etihad Stadiumba.

 

Bár a bajnoki címvédõ Kékek az idei bajnoki kiírásban még nem találtak legyõzõre, legutóbbi három mérkõzésükön kettõn csak döntetlent sikerült elérniük. Sir Alex szerint játékosaival karöltve maximálisan tisztában vannak Roberto Mancini legénységének képességével, éppen ezért csapata védekezésének javítására szólított fel, hogy reményei szerint Manchester vörös fele emlékezetes napot zárhasson vasárnap.

 

"Hatalmas mérkõzés elébe nézünk, ahol ha úgy védekezünk, mint tettük azt a Reading ellen, akkor bajban leszünk" - kezdte a skót menedzser a MUTV-nek, még a múlt heti, Reading elleni bajnokit követõen.

 

"Ha nyerni tudnánk vasárnap, az lenne a valaha volt egyik legnagyobb eredménye a klubnak, hiszen mindezt egy nagyon jó, erõteljes, klasszis játékosokkal rendelkezõ csapat ellen érhetnénk el. Nem lesz könnyû!"

 

 

Még a bajnokság közepén se járunk, mégis olybá tûnik, hogy kezd kétesélyessé válni a bajnokság, miután a két manchesteri alakulat mögött tetemes hátrányt halmoztak fel az üldözõ csapatok; például a harmadik, és negyedik helyezett Chelsea, illetve Tottenham 10 pontos hátrányból követi csak a Unitedet. Mindazonáltal Sir Alex Ferguson szerint még túl korai lenne bárkit is leírni az aranyéremért folyó versenyfutásban.

 

"A szezon ezen szakaszában nem igazán lehet azt mondani, hogy kétesélyes lenne a bajnokság" - tette hozzá.

 

"Ha visszagondolunk, volt olyan, amikor 12 pontos hátrányunk volt a Chelseavel szemben, és olyan is 1998-ban, amikor az Arsenal megelõzött minket a bajnokságban, mert 11 pontos elõnyt adtunk el."

 

"A legfontosabb dolog, hogy tanuljunk az általunk elkövetett hibákból, és tegyünk ellene valamit, hogy újra elõfordulhasson. Megoldást kell találnuk ezekre az esetekre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!