Wootton vegyes érzései

Scott Wootton 'elégedett' volt, hogy szerdán este újabb felnõtt mérkõzésen léphetett pályára a Manchester United színeiben, de a Cluj ellen elszenvedett vereség keserédessé tette estéjét számára az Old Traffordon.


A fiatal, saját nevelésû védõ már negyedik felnõtt mérkõzését játszhatta a román bajnokcsapat ellen a Vörös Ördögök színeiben, amely során remek teljesítményt nyújtott Chris Smalling mellett a védelem tengelyében, köszönhetõen annak, hogy Sir Alex Ferguson a biztos továbbjutás, és csoportelsõség tudatában egy relatíve fiatal társaságot állított ki a Bajnokok Ligája csoportkörének tegnapi, utolsó mérkõzésén.

 

Végül meglepetésre a Cluj három ponttal térhetett haza Romániába, köszönhetõen a Luis Alberto szólója után született parádés gólnak, akik ennek ellenére az Európa-ligában folytathatják kupamenetelésüket tavasszal, miután a csoport másik mérkõzésén a Galatasaray is gyõzni tudott. De ahogy Wootton mondja, a Manchester United balszerencsés volt, hogy kikapott, és valószínûleg akár nagyobb különbséggel meg is nyerhette volna a találkozót.

 

"Jó érzés volt, újabb mérkõzésen kezdhettem a felnõtt csapatban, ezzel pedig nagyon elégedett vagyok" - kezdte Wootton a MUTV-nek.

 

 

"De természetesen a legfontosabb szempont a csapat, és mi mindannyian nagyon csalódottak vagyunk, hogy elveszítettük a mérkõzést, még akkoris ha már korábban bebiztosítottuk a továbbjutást."

 

"Rengeteg lehetõséget dolgoztunk ki, és egy másik napon, kicsivel több szerencsével, akár már három góllal is vezethettünk volna a félidõben, és el is dönthettük volna a mérkõzést. Szerencsére már korábban továbbjutottunk, és nem volt rajtunk nyomás."

 

"Az ilyen gólokkal nem igazán lehet mit kezdeni. Meg kell hagyni, nagyszerû gólt rúgott a játékosuk. Valószínûleg ez volt történelmük legnagyobb mérkõzése, hiszen az Old Traffordon játszhattak, az pedig hatalmas élmény lehetett, hogy majdnem teltház elõtt sikerült megszerezniük a gyõzelmet, úgyhogy minden tiszteletet megérdemelnek, de mi nagyon csalódottak vagyunk emiatt."

 

"A játékosaink vérbeli profik, éppen ezért minden mérkõzésen gyõzni akarunk. Nem hiszem, hogy azon múlt volna, hogy nem tettük meg a szükséges erõfeszítéseket ennek érdekében, vagy ilyesmi. Ahogy korábban is mondtam, ha egy kicsivel több szerencsével rendelkezünk, a kapu elõtt pedig könyörtelenebbek vagyunk, akkor akár három góllal is gyõzhettünk volna."

 

A Manchester United figyelme most már csakis a vasárnapi, Etihad Stadiumban lejátszandó manchesteri városi rangadóra szegezõdik, és bár Wootton szereplése eléggé valószínûtlen Rio Ferdinand és Jonny Evans csapatba való visszatérése miatt, a 21 éves játékos több, mint tisztában van vele, hogy milyen fontossággal bír ez a mérkõzés klubja számára.

 

"Ez egy hihetetlenül fontos összecsapás a klubnak" - tette hozzá.

 

"Rio és Jonny az egész szezonban nagyszerû formában játszanak. Ha sikerül egy számunkra megfelelõ eredményt elérnünk idegenben, az nagyon jó helyzetbe hozna minket a késõbbiekben. Egyszerre csak az elõttünk álló egy mérkõzéssel foglalkozunk, de biztos vagyok benne, hogy a felkészülés a következõ napokban egyre intenzívebb lesz erre az összecsapásra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!