Sir Alex: Csak mi ketten

Sir Alex Ferguson a vasárnapi, bajnoki címvédõ Manchester City ellen vívandó városi derbi elõtt úgy véli, hogy kétesélyes a Premier League aranyérméért folyó versenyfutás.


A Vörös Ördögök jelenleg hárompontos elõnnyel vezetik a Barclays Premier League tabelláját, míg a városi rivális Kékek hét ponttal elõzik meg a harmadik helyezett Chelsea együttesét. Annak ellenére, hogy Sir Alex hangsúlyozza bajnokságuk erõsségét, ahol bármikor elõfordulhatnak sokkoló eredmények, a menedzser elárulta, hatalmas meglepetés lenne számára, ha a bajnoki trófea nem Manchesterben maradna májusban.

 

"Szerintem ez a két csapat elõnnyel rendelkezik a Chelseavel, az Arsenallal és a Tottenhammel szemben" - kezdte a 70 éves edzõlegenda szokásos pénteki sajtókonferenciáján.

 

"Nehezemre esik azt gondolni, hogy a két csapat közül bármelyik összezuhanna. Szerintem kettõnk között dõl majd el a bajnoki cím sorsa."

 

Ettõl függetlenül a skót menedzser nem hiszi, hogy a hosszú veretlenségi sorozattal rendelkezõ City legyõzésével együtt járó esetleges hat pontos elõny túl sokat számítana az elõttük álló sûrû ünnepi idõszakot megelõzõen.

 

 

"Ez még nem jelentene túl sok mindent, mert még nagyon hosszú út vezet a szezon végéig" - tette hozzá.

 

"Soha nem lehetsz biztos a vezetésedben, emellett pedig bárkitõl, bármikor ki lehet kapni. Egy ilyen bajnokságban játszunk. Ez egy kemény pontvadászat."

 

"A tavaly szezonra nagyon nagy hatással voltak a derbik, a 6-1-es vereség különösen a gólarányunkra. Sokba került az nekünk."

 

Sir Alex azt is gyorsan felismerte, hogy mára a helyi rangadók lettek a legfontosabb idõpontok a Manchester United naptárában.

 

"A Liverpool és a Manchester United egymás elleni mérkõzései hihetetlenek voltak az elmúlt 25 év során. Ezek a meccsek mindig fontosak voltak. De azóta a fontossági sorrend átrendezõdött, mert jelen pillanatban a Liverpool nem áll harcban a bajnoki címért, nemúgy, mint a City."

 

"A City jelenti ránk a legnagyobb veszélyt, úgyhogy ezért változott meg a helyzet. Ez pedig fordítva is ugyanígy igaz. El kell fogadnunk az általuk jelentett kihívást, ugyanúgy, mint ahogy tettük az Arsenallal, amikor a 90-es évek elején átvették a bajnoki rivális szerepét a Liverpooltól. Újra fel kell vennünk a kesztyût."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!