Sir Alex élvezi a City jelentette kihívást

Sir Alex Ferguson kijelentette, kihívásnak tekinti a Manchester City által jelentett erõpróbát a Manchester United angol futballon belüli dominanciájának megtörésére.


Lehet, hogy a Kékek a tavalyi szezonban gólarányuknak köszönhetõen megnyerték a bajnokságot, de a Vörös Ördögök végig partiban voltak velük - egészen pontosan a szezon utolsó, drámai másodperceikig. De alkalmasint a Manchester Unitedrõl a Premier League minden eddig szezonjában elmondható, hogy harcban állt valamilyen szinten a bajnoki aranyért.

 

Ez idõ alatt a kihívó felek egymás kezébe adták a kilincset. A legutóbbi (és valószínûleg a legerõsebb) ilyen a United földrajzilag is legközelebbi riválisa, a klub, amelyet Sir Alex 2009. szeptemberében elhíresült módon "zajos szomszédoknak" nevezett.

 

"Most már kiabálnak!" - viccelõdött a skót menedzser, a vasárnapi, 164. manchesteri derbi elõtti sajtótájékoztatón.

 

"Ezek a kihívások hajtanak minket. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az itt töltött idõszakom alatt nagyszerû párharcokban lehetett részem olyan csapatok ellen, mint: Liverpool, Arsenal, Chelsea és most a City. Ez fantasztikus. Nincs egy pillanatnyi nyugtunk se ezektõl a csapatoktól."

 

A City legkorábban 2008-ban volt nevezhetõ városi riválisuk kihívó felének, amikor Mansour sejk megvásárolta a klubot. Egyes információk szerint az azóta eltelt idõszak során több, mint 1 milliárd fontot invesztált klubjába.

 

 

"A Chelseanél ugyanez történt, amikor Roman Abramovich átvette a klub irányítását, úgyhogy azonnal felismertük ezt a jelenséget" - tette hozzá Sir Alex.

 

"Amit õk [Chelsea] nagyon jól csináltak az az, hogy hihetetlenül gyors rajtot vettek a szezonok kezdetén. Mire októberhez értünk, már szinte el is húztak szinte mindig. Nem tudtunk velük harcba szállni az üldözést illetõen - szinte soha nem voltunk a közelükben se."

 

"Úgyhogy megváltoztattuk a korábban megszokott felkészülési programunkat, amellyel biztosíthattuk, hogy megfelelõen kezdjük a szezonunkat. A két bajnoki címük utáni harmadik szezonban léptük ezt meg, és aztán meg is nyertük a bajnokságot."

 

"Ez a nagyszerû ebben a klubban. El tudjuk fogadni az ellenfeleink kihívását, nem futunk el elõlük. Ilyenkor továbblépünk, és mindig megpróbálunk fejlõdni, ahol szükségesnek gondoljuk. Összességében véleményem szerint ezért nagy dicséretet érdemlünk."

 

"Ebben a szezonban úgy válaszoltunk [a City kihívására], hogy leigazoltuk Van Persie-t és Kagawa-t. Kagawa most már egyre közelebb áll sérülésébõl való visszatéréséhez, de Van Persie egészen hihetetlen. Már 13 gólt szerzett eddig. Intelligenciája és érettsége egyértelmûen sokat javított játékunkban a támadásokon."

 

Annak ellenére, hogy az elõzõ szezon utolsó aktusaként végül vereséget szenvedtek a Cityvel szemben, a 70 éves edzõlegenda kijelentette, hogy az akkor átélt csalódások nem lesz olaj a tûzre a vasárnapi rangadón.

 

"Soha nem értettem egyet az ilyen visszavágásos dolgokkal - az ilyen nem mûködik. Ennél a klubnál nem élvezi senki, ha valakitõl kikapunk. Ezzel kapcsolatban egyenesnek kell lennünk."

 

"Mindig hatalmas fontossággal bír, hogy az egyes elveszített mérkõzésekbõl levonjuk a szükséges konzekvenciát. Szoktunk az újságok címlapján és hátlapján is szerepelni, de ha veszítünk, az mindig címlapsztori. Ehhez hozzá kell szokni, de soha senkitõl nem jó kikapni, nem számít ki az ellenfél."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!