FAYC: United - Burnley 3-4

A United fiataljai 120 perces extra hosszú küzdelem során kiestek az FA Youth Cup versenysorozatából, amikor is a Burnley ifjú csatára Jason Gilchrist mesterhármassal segítette csapatát a 4-3-as gyõzelemhez.


Az Old Traffordon 3146 rajongó szurkolta végig az Ifjúsági Fa-kupa harmadik fordulójában megrendezésre kerülõ mérkõzést. A rendes játékidõben, a United fiataljai James Weir, Nicholas Ioannou és Donald Love góljaival 3-3 döntetlent értek el. A hosszabbításban viszont a vendégek, Jason Gilchrist utólsó percekben lõtt góljával megnyerték a találkozót.

 
Paul McGuinness fiait inspirálta az Álmok Színházának hangulata és remek tempóban ügyes megoldásokat alkalmazva, kiváló összjátékot produkáltak. Kiemeledõ teljesítményt nyújtott a United fiatal középpályása Adnan Januzaj, aki remekül szervezte a játékot. A vendégeket sem riasztotta el a különleges alkalom és a hatalmas stadion látványa. A hazaiak hálóõrének, Pierluigi Gollininek bõven adtak munkát, különösen a találkozón mesterhármast elérõ Gilchrist.
 
A vendégek Howieson góljával, a 37. percben szerezték meg a vezetést, de Januzaj kreatív játékának köszönhetõen a United az elsõ félidõ végén, Weir góljával egyenlített.
 
 
A Vörös Ördögök lendületét a szünet sem törte meg és a 64. percben  Ioannou  2-1-re fordított. A hazai szurkolók öröme viszont nem tartott sokáig, a vendégek ugyanis három perc múlva Gilchrist elsõ góljával kiegyenlítettek  .
 
Az Old Traffordon ekkor már fantasztikus hangulat alakult ki és a közönség biztatása nem maradt eredmény nélkül amikor is  Daehli tökéletes átadását követõen Love góljával a Vörös Ördögök ismét visszaszerezték a vezetést. Már már úgy tûnt eldõlt a mérkõzés amikor az utolsó percekben az Ioannout váltó Dalley mellett elmenve, egy visszapasszból Gilchrist került helyzetbe és értékesítette második gólját, mellyel a Burnley a rendes játékidõ vége elõtt pár perccel kiegyenlített.
 
A 3-3-as döntetlent követõ hosszabbításban ismét a hazaiak uralták a mérkõzést, és  Pearson hamarosan helyzetbe is került, de lövését sikerült a vendégek kapusának hárítania. Az extra játékidõ második felében a vendégek középpályásának Howiesone-nek lövését védte sikeresen Gollini, de ekkor már mindkét csapaton mutatkoztak a fáradság jelei. Majd mindössze nyolc perccel a hosszabbítás vége elõtt  a vendégek csatára Gilchrist bólintotta be a labdát a hazaiak hálójába és ezzel sikerült mesterhármast elérnie a találkozón, mely a vendégek 4-3-as gyõzelmével zárult.
 
A Burnley ezzel a gyõzelemmel, az Ifjúsági Fa-kupa harmadik fordulójában kiejtette, a versenysorozat tavalyi kupagyõztes gárdáját, a United fiataljait.
 
United:  Gollini, Love(72'), Grimshaw, Ioannou(64') (Dalley 59), Rowley, Barmby (Rudge 55), Pearson (Byrne 114), Weir(45'), Januzaj, Daehli; Wilson. Fel nem használt cserék Sutherland, Gorre.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!