U21: Aston Villa 0-2 United

A Manchester United 2-0 arányban legyõzte az Aston Villát, ezzel a Barclays U21 Premier League elit körébe jutott.


Warren Joyce csapatának gyõzni kellett az utolsó csoportmeccsén ahhoz, hogy az elit körbe jusson - csoport másodikként vagy a legjobb csoport harmadikként - végül ez sikerült Bebe és Federico Macheda második félidei góljaival. A második félidei remek teljesítménnyel megérdemelt gyõzelmet arattak a vendégek, Macheda késõi gólja pedig azt jelenetette, a Villa már nem tudott felállni a padlóról.

Pedig a hazaiak kezdtek jobban, elõbb Danny Johnson lõtt kapu mellé, majd Graham Burke próbálkozása pattant meg és kerülte el Jonny Sutherland kapuját.

Mason Watkins-Clark örülhetett, hogy csak sárga lapot kapott Davide Petrucci elleni szabálytalanságát követõen, majd Paul Lambert - a Villa elsõ csapatának menedzsere - is a kispadhoz ment tanácsokkal ellátni Gordon Cowanst. Sutherland ismét munkában volt, Burke nehéz szögbõl leadott lövését kellett hárítania a United hálóõrének.

Calum Barrettet elõbb Petrucci tesztelte le, majd Ryan Tunnicliffe kiváló elõretörése után Macheda került helyzetbe, de az utolsó pillanatban Bradley Lewis menteni tudott a csatár elõl. Az olasz csatár nem sokkal késõbb a kapu elé ívelt, ahol Watkins-Clark próbált menteni, de fejese nyomán a labda nem sokkal szállt saját kapuja fölé, majd hálás lehetett Barrettnek, amiért egy rajta megpattanó lövést kivédett és nem lett öngól belõle. Tom Thorpe és Michael Drennan is csak kapu mellé tudott lõni, igazából nem is volt meglepõ, hogy a félidõben nem esett gól.

A fordulás után sokkal jobban játszottak a vendégek, bár szerencsétlenségükre Alexander Büttnert sérülés miatt le kellett cserélni, helyére Sean McGinty állt be. Nyolc perc sem kellett és máris vezetést szereztek a vendégek. Marnick Vermijl remek alakítása után Bebe törte meg a gólcsendet egy erõteljes lövéssel, 1-0 a Unitednek.

Mindez felbátorította Warren Joyce csapatát és öt perccel késõbb csak a kapufának köszönhették a hazaiak, hogy a United nem növelte elõnyét Bebe kiszorított helyzetbõl leadott lövését követõen. Barrettnek egyre több dolga akadt, ám Bebe és Macheda nagyszerû játéka utáni Larnell Cole lövésnél nem rajta, hanem ismét a kapufán múlt, hogy nem nõtt a vendég elõny.

Kissé visszaesett a vendég dominancia, ami majdnem megbosszulta magát, a védelem nem jól reagálta le Johnson magas labdáját, de végül McGinty mentett fontos pillanatban, megakadályozva, hogy a karcsú elõny elolvadjon.

Joyce az utolsó percekre lehozta gólszerzõjét, helyére Michele Fornasiert küldte pályára azzal a céllal, hogy csapata megõrízze kapuját egy esetleges bekapott góltól és bezsebelje a létfontosságú három pontot. Mégis a Villa kapuja elõtt adódott lehetõség, Cole ívelése után Petrucci került ígéretes helyzetbe, de nem tudta gólra váltani helyzetét.

Az olasz játékmester azonban nem sokkal késõbb nagyszerû labdát adott honfitársának, Macheda pedig folytatta idei remek góllövõ formáját, ezzel már nyolcadik találatát szerezve a sorozatban, ráadásul tovább folytatva eredményes játékát a Villa ellen.

Mindez azt jelentette, hogy Warren Joyce és csapata bejutott az elit körbe, amelynek küzdelmei a jövõ évben indulnak el, idénre pedig még egy Morecambe elleni Lancashire Senior Cup mérkõzés vár a játékosokra.


Barclays U21 Premier League
Aston Villa 0-2 Manchester United
De Montfort Park

United: Sutherland - Vermijl, Thorpe, Wootton, Büttner(McGinty 46.) - Bebe(Fornasier 84.), Tunnicliffe, Powell(Veseli 90.), Petrucci, Cole - Macheda
Nem használt cserék: Gollini, Lawrence.

Gólszerzõ: Bebe 53', Macheda 88'


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!