U19: Singapore 1-2 United

A Manchester United a harmadik helyet szerezte meg a NexLions Cupon, miután a pénteki, Sporting ellen lejátszott elõdöntõt 2-1 arányban elvesztette, ám a mai napon legyõzte a szingapúri fiatalokat.


Brian McClair csapata bekezdett a találkozó elején, James Weir már a 45. másodpercben kapufát lõtt Sam Byrne-nel való kényszerítõjét követõen.

Három perccel késõbb maga Byrne került közel a gólszerzéshez Jack Barmby-val történt nagyszerû összjátéka után, de egyenesen a szingapúri kapus, Rudy Khairullah kezei közé talált.

Színvonalas, ám gólnélküli elsõ félidõ során elõször Raihan Rahman elõtt adódott szingapúri lehetõség, de kisodródott helyzetbõl leadott lövését hárította Pierluigi Gollini, míg a másik kapunál Barmby szabadrúgását hárította kiválóan Rudy.

A Szingapúr legnagyobb helyzete éppen a félidõ vége elõtt érkezett, de Declan Dalley hatalmasat blokkolt Shahfiq Ghani lövésénél.

A United borzalmasan kezdte a második játékrészt, az 52. percben Dalley szerelési kísérlete során Sahil Suhaimi elesett a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott az ellenfél. Suhaimi ha már kiharcolta, be is lõtte a büntetõt, a másik irányba elküldve Gollinit.

A Vörös Ördögök remekül reagáltak a gólra, elõször Barmby próbálkozása suhant el centikkel a felsõ léc felett. Majd Barmby és Mats Daehli nagyszerû összjátéka után Weir lõtt közelrõl a kapuba, kiegyenlítve az állást.

Sõt, négy perccel késõbb jött az újabb United gól. A szerepek felcserélõdtek, ezúttal Weir passzolt Daehlinek, aki balról egy kiváló lövéssel a hosszút célozta meg, bár Rudy beleért, nem tudott hárítani.

A házigazdák hajtottak az egyenlítésért, ám mégis a vendégek elõtt adódtak újabb nagy helyzetek, de sem a csereként pályára lépõ James Wilson, sem Barmby nem tudott betalálni gyors egymásutánban. A manchesteriek megúszták az újabb tizenegyest, miután a hosszabbításban Patrick McNair szabálytalansága nem sokkal, de a tizenhatoson kívül történt. A szabadrúgást Safirul Sulaiman a kapu fölé lõtte, így az eredmény már nem változott,, a United megérdemelten gyõzött és szerezte meg a NexLions Cup harmadik helyét.


Singapore 1-2 Manchester United

United: Gollini - Love, Dalley, Grimshaw, Rowley(Evans 61.), Pearson(McNair 84.), Weir, Rothwell(Daehli 34.), Barmby, Gorre(Rudge 61.), Byrne(Wilson 61.)
Nem használt cserék: Sutherland, Ioannou

Gólszerzõ: Suhaimi 53' (11-es) illetve Weir 66', Daehli 70'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!