LSC: Morecambe 0-1 United

Bebe szerezte az egyetlen találatot a Morecambe elleni Lancashire Senior Cup összecsapáson.


A Vörös Ördögök már a 8. percben majdnem elõnybe kerültem, ekkor Davide Petrucci hozta helyzetbe Federico Machedát, aki átverte Andreas Arestidou-t, de Laurence Wilson becsúszva hárította a próbálkozást.

Azonban a hazaiak reagáltak erre és a meccs következõ szakaszában õk voltak elõnyben. Izak Reidnek jobban kellett volna céloznia lehetõségénél, majd Dan Parkinson késztette munkára Anders Lindegaardot a rövid saroknál, amit Alec Naylor fejese követett, bár ez a lehetõség kapu mellé szállt.

Petrucci többször is tesztelte Arestidou éberségét, ám a kapus mindig résen volt, még Michael Keane ollózásánál is, amikor nagyszerû védést mutatott be a kapus.

 Bebe is túl volt már néhány lövésen, melyek nem találtak kaput, míg aztán megtörte a góltalanságot. Egy csellel a tizenhatoson belül lerázta a bal bekket, Wilsont, majd jobbal a hosszúba lõtte a labdát, a kapus is tehetetlen volt.

 


Gol de Bebe @SpheraChannel by SpheraChannel


A portugál U21 válogatott következõ próbálkozását védeni tudta Arestidou, majd Macheda sem tudott betalálni a hazai kapuba. Az a tény, hogy a második játékrészre is csak egy gólos hátrányban voltak a hazaiak, leginkább kapusuknak volt köszönhetõ. A korábbi Preston kapus Marnick Vermijl lövését is hárította, majd Ryan Tunnicliffe és Petrucci kísérleteinél is a helyén volt.

A másik kapu elõtt Wilson és Parkinson próbálta kiharcolni a hosszabbítást jelentõ egyenlítõ találatot, de elõbb nagyon mellé lõtt, utóbbi próbálkozásét a United védelme blokkolta, a labda pedig már csak vánszorogva jutott el Lindegaardig.

Tom Thorpe-ot Adnan Januzaj váltotta és azonnal felvette a meccs ritmusát, remek passzokkal hozta helyzetbe Bebét és Machedát is, de a támadók nem tudták kihasználni helyzetüket.

A Morecambe nem sûrûn veszélyeztette Lindegaard kapuját, ám a végén mégis adódott két helyzetük, amelybõl egyenlíthettek volna, de Lindegaard megvédte kapuját a bekapott góltól, ezzel a United bár szûkös, de megérdemelt gyõzelmet aratott.


Lancashire Senior Cup
Morecambe 0-1 Manchester United
Globe Arena

United: Lindegaard - Wootton, M.Keane, Fornasier, Vermijl - Cole, Thorpe(Januzaj 67.), Tunnicliffe, Petrucci, Bebe - Macheda
Nem használt cserék: McGinty, Sutherland, Veseli

Gólszerzõ: Bebe 29'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!