Újabb tíz év Evansszel

Jonny Evans azután sem akar elkényelmesedni, hogy meghosszabbította szerzõdését, Sir Alex Ferguson pedig úgy érzi, ez egy lépés volt játékosának, hogy újabb egy évtizedig szolgálja a klubot.


Evans pénteken írta alá új szerzõdését, mely értelmében 2016 június 30-ig a klubhoz köti kontraktusa. Annak ellenére, hogy ez az a hely, ahol szeretne játszani, nem dõl hátra, hiszen semmit nem vesz biztosra."

"Örülök, hogy új szerzõdést kaptam" - mondta a védõ a Manutd.com-nak és a PA Sport-nak. "Extra biztonságot ad ez, de a klub így is dönthet úgy, hogy a nyáron elad engem, ha így akarja. Örülök, mert itt akarok játszani, szeretem a klubot. Tíz éve, hogy áthajóztam ide, hogy csatlakozzam a Unitedhez és nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is itt lehetek."

A 24 éves védõ gyorsan közelít a 150. mérkõzése felé, Sir Alex pedig érzi benne a lehetõséget, hogy az elkövetkezendõ évek során a védelem tengelyének oszlopos tagja legyen.

"141 mérkõzésen szerepelt már nálunk és ezzel többé-kevésbé megalapozta helyét, de még mindig fiatal belsõ védõ, aki még tíz évig szerepelhet. Remélhetõleg a Unitedben."

"Mindig megvolt a tehetsége. Belfastban indult a pályája és már sok éve nálunk van. Valójában ifistaként nem tudtam eldönteni, hogy középpályás vagy belsõ védõ legyen, hiszen nagyon jó játékos. De úgy vélem, kiharcolta magának tavaly a posztját. Amikor õ és Rio folyamatosan együtt játszottak, az eredményeink javultak."

Nincs olyan United belsõ védõ, aki több meccsen lépett volna pályára az elmúlt másfél évben, mint Evans. Mindez kulcsfontosságú volt az északír fejlõdésében és remek formájában.

 


"Ahogy megy elõre a szezon, minden egyes mérkõzéssel javulok. Mindaddig, amíg ezt tudom csinálni, addig úgy érzem, a csapat részeként hozzájárulok a teljesítményünkhöz. Valóban a csapat részének érzem magam. Nem érzem magam olyan fiatal játékosnak, aki néha szerepet kap itt-ott. Minden héten a csapatba kerülésért akarok küzdeni."

"Amióta a Sunderlandtõl visszatértem, a legtöbb szezonban 30-szor voltam kezdõ, és még emellé jöttek a csereként lejátszott találkozók. Csak egyetlen olyan szezon volt, amikor nem játszottam annyit, amennyit terveztem. Mindig is azt éreztem, rengeteg játéklehetõségem volt. De türelmesnek kell lenni, hiszen csak rá kell nézni a keretre."

"Oly sok játékos van, akinek türelemmel kell várnia a posztján, nem csak a védelemben, hanem az egész csapatban. De a menedzser jól tudja rotálni a játékosokat és mindig úgy tûnik, hogy minden játékos megkapja a megfelelõ mennyiségû játékidõt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!