Ferguson csalódott a pontvesztés miatt

Sir Alex Fergusont kiábrándította csapata gólképtelensége, hiszen játékosainak a több labdabirtoklás és több kidolgozott helyzet ellenére sem sikerült elhozniuk a 3 pontot a Liberty Stadionból.


A „Fõnök” elégedetlen volt jó néhány játékvezetõi döntéssel is a mérkõzés folyamán, legfõképpen az egyenlítõ gól elõtt van Persie ellen elkövetett szabálytalanság meg nem ítélésével, de Ashley Williams megmozdulását miatt is felháborítónak tartja, aki sípszó után rúgta fejbe a földön fekvõ van Persiet a labdával.


„Az, hogy hogyan nem sikerült megnyernünk ezt a mérkõzést, az az év kérdése, hiszen sokkal jobbak voltunk. Sok helyzetet alakítottunk ki, kapufát lõttünk és volt néhány eset, amikor a bevetõdõ védõkben akadt el a labda a tizenhatoson belül” – kezdte nyilatkozatát Ferguson a MUTV munkatársainak


„Kritikusnak kell lennem, hiszen az utolsó passzaink nem voltak elég jók. A második félidõben azonban nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, így csalódott vagyok az eredmény miatt. Simán meg kellett volna nyernünk a mérkõzést.”

 


A mester azonban pozitívumot is tudott kiemelni az idei játékból, hiszen Patrice Evra már harmadik gólját szerezte a szezonban, amellyel megduplázta eddigi vörös mezben szerzett találatainak számát.


„Eredményesek vagyunk idén a rögzített helyzetekbõl, ami nagy fejlõdés. Patrice és Johnny is már 3-3 gólt értek el, ami jelentõs hozzájárulás a csapat góljainak számához.”

 

„Az egyenlítõ gólt szerintem szabálytalanság elõzte meg, de a játékvezetõ nem fújta el. Ez egy olyan nap volt, amikor nem kaptunk meg semmit, szóval nem vagyok meglepõdve azon, hogy azt a szabálytalanságot sem fújta le.”


„Robin van Persie pedig szerencsés volt, hogy túlélte a mai napot. Hosszú ideje nem láttam ilyen szégyenletes dolgot futballpályán, mint ami ma megesett. Úgy gondolom, hogy a Labdarúgó Szövetségnek vizsgálatot kellene indítani az ügyben. Tudom, hogy Ashley Williams lapot kapott, de ettõl függetlenül felül kellene vizsgálniuk a játékvezetõ döntését, hiszen elég veszélyes dolgot csinált.”


A figyelem azonban most már a Boxing Dayre, azaz a Karácsony másnapján lejátszandó Newcastle elleni következõ mérkõzésre irányul. Ezt követõen a West Brom látogat az Old Traffordra december 29-én, az Új Évet pedig idegenben, a Wigan ellen kezdi a United.


„Sûrû idõszak következik, ráadásul most meg kell vizsgálnunk néhány sérülést is” – zárta szavait a United menedzsere


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!