Fergie: RvP túlszárnyalja Cantonát

Sir Alex Ferguson elmondása szerint Eric Cantonára emlékezteti az, ahogyan Robin van Persie berobbant a Manchester Unitedbe, és azóta is hátán cipeli a csapatot.


A holland támadó nyári érkezése óta 22 mérkõzésen 15 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, emellett pedig számos gólt készített elõ társainak is. Ezek közül számos kulcsfontosságú pillanatban, vagy éppen gyõzelmet érõ módon született, amelyek közül a legemlékezetesebbet a manchesteri városi derbin jegyezte.

 

Sir Alex Ferguson csakis dicsérõ szavakkal tudta illetni a 29 éves csatár teljesítményét, aki szerinte magasan kiemelkedett a többi játékos közül a szezon eddig eltelt idõszakában.

 

"Úgy veszem, hogy itt a Manchester Unitednél már korán megkaptuk a karácsonyi ajándékunkat - igazából rögtön még a szezon elõtt, amikor Robin van Persie az Old Traffordra igazolt" - kezdte a menedzser a United Review szerdai számába írt szokásos cikkében.

 

"Nem szeretnék abba bocsátkozni, hogy egy egyéni körüli kultuszt írjak le, mert szilárdan hiszem, hogy egy sikeres futball csapat a közös csapatmunkában hihet, emellett magunkat se tartom egy emberes csapatnak, de néha tényleg nagyon szerencsésnek éreztem magunkat, hogy sikerült megtalálnunk a kirakósunk utolsó elemét."

 

"Ugyanez történt, amikor Eric Cantona az Old Traffordra került, akinek személyében a megfelelõ játékos akkor a legjobb idõben, a legjobb helyen volt. Katalizátora, és letéteményese volt õ akkor a klub sikereinek. Egy ilyen játékosnak nem feltétlenül az a legfõbb ismérve, hogy rekordösszegért kell leigazolni; Eric tulajdonképpen egy hatalmas fogás volt 1 millió fontért. Cristiano Ronaldo se volt egy rekordigazolás, mégis az õ személyében egy olyan játékos volt a csapatunkban, aki képes volt különbséget jelenteni, és nálunk egy olyan játékossá tudott kifejlõdni, akit sokan a világ legjobbjának tartanak."

 

"Nem kellett nagy váltságdíjat fizetnünk Van Persie-ért se, de ha most a szezon feléhez közeledve határvonalat kellene húznom, akkor nem hezitálnék azt mondani, hogy õ hatalmas különbséget jelentett számunkra a bajnoki címért folyó versenyfutásban."

 

 

Azonban nem csak Van Persie góljai azok, amik örömmel és elégedettséggel tölthetnek el egy menedzsert, gólpasszai, és a csapatra gyakorolt hatása is elképesztõ.

 

"Az az igazság, hogy vele együtt a körülötte lévõk is sokat fejlõdtek, léptek elõre" - tette hozzá Sir Alex.

 

"Az ünnepi idõszakhoz érve már 15 gólt szerzett a csapatban, Wayne Rooney formába lendülésével pedig egy könyörtelen csatárpárosunk van, amely különösen a Manchester City elleni rangadón mutatkozott meg, emellett pedig azon se lepõdhettünk meg, hogy a Sunderland ellen is mindketten eredményesek tudtak lenni."

 

"Már azt se tudom számontartani, hogy hány asszisztnál jár a mi hollandunk. Egészen elképesztõ milyen gyorsan beilleszkedett az Old Traffordon. Szerintem sokat segített, hogy õ maga is nagyon szeretett volna Manchesterbe igazolni, emellett pedig õ egy vérprofi játékos. Remek életstílust mutathat fel, amelyben fontos szerepet játszik a felelõsség. Például felfigyeltem arra, hogyan bíztatja, és beszél a fiatalabb játékosokkal."

 

"A hozzáállása egy igazi plusz számunkra. Nem lehet kérdéses, hogy csapatként elõrébb lendített minket, és vele együtt a támadás és a gólszerzés csapatunk erõsségévé vált."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!