Rio: Fontos gyõzelem

Rio Ferdinand úgy véli, hogy kötelezõ volt gyõzniük a Boxing Day-en, mivel a Newcastle felett aratott 4-3-as gyõzelem szükséges volt ahhoz, hogy megõrizzék lendületüket a zaklatott ünnepi idõszak alatt.


A Vörös Ördögök hét ponttal vezetik a Premier League tabelláját, miután a Manchester City vereséget szenvedett a Sunderlandtõl.

 
"Ha már ezen a napon kijöttek az emberek a meccsre, úgy gondolom gyõzelmet kellett kapniuk a pénzükért. Egy igazi show volt a mai mérkõzés" - mondta Rio az MUTV-nek. 
 
"Ez fontos gyõzelem és nem számít, hogy hogyan értük el. Sir Alex sem adja fel soha, ez a szellemiség az egész klubot átjárja és ez tükrözõdik a pályán a játékunkban is. Végig harcoltunk, rengeteg esélyünk volt, több góllal is gyõzhettünk volna. A kapusuk sok lövést kivédett, de a srácok nem álltak le, amíg ki nem harcolták a gyõzelmet."
 
 
"Mindent szeretnénk megtenni, hogy megvédjük a kapunkat, de most ismét sokat kaptunk. Ezen mindenképpen változtatnunk kell. Össze kell szedni magunkat és megelõzni, hogy az ellenfél helyzetbe kerüljön."
 
"A hétpontos vezetés a verseny közepén megfelelõ elõny, de nem bízhatjuk el magunkat. Volt már nyolc, kilenc, tíz sõt tizenegypontos elõnyünk is, és a végén mégsem sikerült megszerezni a címet. Arra is volt már példa, hogy nem vezettünk ebben az idõszakban és mégis megnyertük a bajnokságot. A mai egy nagyszerû eredmény volt és a hétpontos elõny is remek, de sok nehéz játék van még elõttünk."
 
A Boxing Day nagy vitát kavaró eseménye, amikor Mike Dean felülbírálva a vonalbírót megadta a gólt a Newcastle-nek. Ferdinand szerint, aki közeli szemlélõje volt az incidensnek, Dean rosszul döntött a Álmok Színházában.
 
"Szerintem tévedett a játékvezetõ. Cisse rángatta Jonnyt, ezért nem tudta megfelelõ irányba fejelni a labdát, ezen felül pedig - ahogyan a partjelzõ is jelezte - lesen volt. Nem kellett volna felülbírálnia kollégáját, de hát mindenkinek lehet rossz napja."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!