Célkeresztben Jonny Evans

Vitathatatlanul Jonny Evans volt a United legkiegyensúlyozottabb játékosa 2012-ben, ám miközben a védelem javulását szeretné, a United Reviewnek elmondta, imád támadó csapatban szerepelni...


Hogy érzed, hogyan ment a szezon eddig számodra?
Kihagytam az elsõ néhány mérkõzést bokamûtétem után, majd pedig azon voltam, hogy visszanyerjem tökéletes állapotomat. Azt hiszem, elég jól sikerült elintézni ezt, azóta sok mérkõzésen szerepeltem, aminek örülök. A Manchester City elleni meccsen is kaptam egy kisebb sérülést, ezért a közelmúlt arról szólt, hogy leküzdjem ezt, de elégedett vagyok azzal, ahogy eddig mentek a dolgok.

Az utóbbi másfél évben te játszottad a legtöbb mérkõzést középsõ védõként. Mit nyertél ennek köszönhetõen?
Felelõsséget adott, érettebb lettem, valamint segített fejleszteni a játékomat. Elõzõ évben, különösen a szezon második felében közel az összes mérkõzésen pályára léptem. Mindig azt mondom, a több játék több tanulással jár. Megcsinálhatsz annyi edzést, amennyit csak akarsz, de kint a pályán tudsz igazán tanulni. Ott tudsz tapasztalatokat szerezni. Sokat tanultam, hogy ilyen sok meccsen játszottam. Fizikálisan is segített fejlõdnöm. Nagy kérdés, hogy a szervezeted bírja-e azt, hogy az összes meccsen játszol. Úgy érzem erõsebb lettem fizikálisan is.

Épp most írtad alá új szerzõdésed. Milyen érzés, hogy az utóbbi másfél év kemény munkájáért és jó formádért jutalmat érdemeltél?
Nem gondolom, hogy a fociban ez jutalom lenne, ha jól teljesítesz, ez csak a munkád. Ezért fizetnek téged. Minden szerzõdés, amit a klub ad azt tükrözi, mennyire értékes és fontos vagy a csapat számára. Azt akartam, hogy hétrõl-hétre szerepeljek. Ha a klub odajön, hogy új szerzõdést írj alá, ám legyen. Számomra nincs jobb érzés annál, hogy focizhatom és meccseket nyerünk. Nem számít, melyik klubnál vagy, ez így van. Boldogság, ha jól játszol és sikereket érsz el. Az élet minden területén jobbnak tûnik minden olyankor, ha a csapatban vagy és jól játszol.

 


Jelenleg sokkal jobbnak tûnik a United védelmének opciója és versenyhelyzet van. Ennek te örülsz?
Igen. A szezon elején voltak olyan alkalmak, amikor Rio és én játszottunk leginkább, mert sok volt a sérült. Jó, hogy a többi srác is visszatért. Nem csak a verseny miatt, de azért is, mert rengeteg találkozónk van és szinte lehetetlen minden egyes meccsen játszani, ráadásul méginkább ki lennél téve így a sérüléseknek. A menedzser jól gondozza a csapatot, de ha sok védõje kiesik, akkor õ sem tud sokat tenni. Határozottan azt látom, hogy a felépülések segítenek a csapatnak. Erõsíti a csapatot és versenyhelyzetet teremt, ami miatt mindenkinek az optimális szinten kell játszania. Biztos vagyok abban, hogy a menedzser is örül ennek.

Olykor nagyon jó nézni a csapat játékát ebben a szezonban - mint védõnek, milyen érzés egy olyan csapatban játszani, amely szeret támadni?
Nos, a támadók nem szereztek volna ennyi gólt, ha a védõk nem tették volna szép, rövid passzokkal a lábukra a labdát! [Nevet.] Fantasztikus, amilyen támadó játékot produkálunk. Rengeteget dolgozunk ezen edzéseken. Sok olyan játékosunk van, akik képesek megváltoztatni egy meccset, elég csak a kispadra nézni: a legtöbb játékos máshol kezdõ lenne. Ettõl magabiztosabbak vagyunk. Az, hogy ilyen támadó focit játszunk, amiben mindenki részt akar venni, talán kárára van annak, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccseinket. Talán nem annyira figyelünk arra, hogy egy csapatként védekezzünk. Sok meccsünket 3-2-re nyertük meg, ami szórakoztató és biztos, hogy a szurkolók élvezik.

Gólszerzésben is jeleskedsz...
Tudom, már négyet lõttem ebben a szezonban, de el kell mondanom valamit. Négy évet kellett várnom a Unitednél az elsõ gólomra, most meg sorra jönnek. Remélem még néhány összejön ebben a szezonban.

 


Nyomás van rajtad azáltal, hogy a család és a barátok arra fogadnak, hogy te leszel az elsõ gólszerzõ...
Õk már az elmúlt négy év során is ezt tették. Teljesen tönkrementek! De szeretek egy vagy két gólt berámolni, mert úgy érzem, ez olyan, ami nem jellemezte a játékomat az utóbbi néhány évben.

Szurkolók kérdeztek...

Van valami újévi fogadalmad? - Graham Archer
Nincs ilyenem, sosem volt. Az emberek megkérdezik van-e babonám - nincs. És újévi fogadalmam sincs. Igazából az újévi fogadalmam az lehetne, hogy korábban lefekszem aludni. Nem vagyok valami jó alvó. Találnom kell valamit, amivel összejön a nyolc óra alvás.

Ki volt az a csatár, aki a legkeményebb ellenfeled volt? - Krishna Das
A nagy és erõs srácok ellen mindig nehezebb. Ha ilyen jön veled szembe, sosincs könnyû napod. De olykor különbség van egy jó csatár és egy olyan csatár között, aki megnehezíti egy napodat. Ezek a csatárok határozottan olyanok, akikkel nem akarsz összekerülni. Jason Roberts a Readingbõl pont ilyen. Nem könnyû közel férkõzni hozzá, nehéz ellene játszani.

Mi a kedvenc albumod vagy ki a kedvenc elõadód 2012-bõl? - Daniel Parker
A két kedvenc együttesem a Snow Patrol és a Mumford and Sons. A Snow Patrolt már ötször láttam élõben. A Mumford and Sons-t kétszer láttam, egyszer Glastonburyben kb. három éve egy kis sátorban zenéltek. A közelmúltban Manchesterben is láttam õket és nagyon jók voltak.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!