Fergie: A tavalyi hibából tanulni kell

A Manchester United elsõ idei mérkõzését 4-0-ra megnyerte a Wigan otthonában, Sir Alex Ferguson pedig sürgette csapatát, ne kövesse el azokat a hibákat, amiket tavaly.


A Vörös Ördögök hét pont elõnnyel állnak a tabella élén, ám az Old Traffordon senki nem kényelmesedik el, hiszen tavaly hasonló hátrányból is képes volt felállni a Manchester City és végül a Kékek lettek a bajnokok.

"A december évek óta jó hónapunk" - mondta Ferguson az MUTV-nek. "Tizenhét mérkõzés van hátra és hét pont az elõnyünk. Nem mondhatni egészséges elõnynek, de elõny, ami valami lökést adhat nekünk. Csak nem akarjuk, hogy ugyanazon hibákat kövessük el, mint elõzõ évben."

A DW Stadiumban tavaly elszenvedett vereség után a mai gyõzelemmel nagyon elégedett Sir Alex.

"Ez egy nagyon jó eredmény" - lelkendezett a menedzser. "Ha megnézed a hazai eredményeiket, nagyon nehéz játszani ellenük. Úgy gondolom, kissé lassan kezdtünk és idõbe telt, mire beindultunk, de amint megindultak a szögleteink, amiket Robin [van Persie] lövöldözött kapu elé, akkor már nyomást tudtunk gyakorolni rájuk."

 


"Miután megszereztük az elsõ gólunkat, a csapat azonnal a második megszerzésére hajtott. A félidei 2-0-s eredmény jó volt számunkra. Elismerés jár a Wigannek, mert energikusan és bátran mentek elõre."

"De az utolsó két gól, különösen Robiné fantasztikus foci után született, ami után remek eredményt értünk el."

A United egymást követõ két bajnokiján nem kapott gólt, amirõl Sir Alex Ferguson csak viccesen ennyit mondott: "Ne is említsd ezt meg! Ne mondd el senkinek! Nem, egyébként mi nagyon örülünk ennek." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!