Van Persie: Bajnokok vesznek körül

Robin van Persie kijelentette, imádja életét az Old Traffordon, és szerinte a Manchester Unitednél 'igazi bajnokok veszik körül'.


A holland csatár megszerezte idénybeli 18. és 19. találatát a Wigan Athletic ellen aratott 4-0-s újévi bajnoki gyõzelem alkalmával, amellyel a Vörös Ördögök továbbra is õrzik hét pontos elõnyüket a Premier League tabellájának élén.

 

"Ez egy különleges csapat" - kezdte az MUTV-nek.

 

"Mindenki segíteni akar a másiknak. Mindenki arra törekszik, hogy segítse a másikat a gólszerzésben. A védõk az utolsó lehelletükig dolgoznak a középpályásokért, a középpályások pedig ugyanezt teszik a csatárokért... mindenki egy irányba tart, és ugyanazon cél lebeg a szemünk elõtt."

 

"Mérkõzésrõl-mérkõzésre kell elõre tekintenünk, de itt mindenki bajnok akar lenni. Úgy érzem, hogy igazi bajnokok vesznek körül. Tudják hogyan kell nyerni, ez pedig megkönnyíti a dolgokat számomra."

 

A Wigan ellen Van Persie és Javier Hernandez is duplázni tudott, amelyen az egykori Arsenal játékos még számos parádés labdaérintéssel és meglátással is kintûnt a pályáralépõk közül. Mind közül a legszebb események elsõ gólját elõzték meg - higgadt befejezését megelõzõen ugyanis elfektette a Wigan védõjét.

 

"Javier és én is két gólt tudtunk szerezni, õ pedig nagyszerû passzt adott nekem az elsõ gólomat megelõzõen. Nagyszerû gól volt, mert szerinten minden egyes érintés a helyén volt" - tette hozzá.

 

"Elõször a labda kicsit mögém jött, ezért át kellett tennem a bal lábamra. Ezt egy jó mozdulattal sikerült elérnem. Aztán kivártam, amíg az ellenfelem elfekszik, majd egy jó mozdulattal befelé törve gyorsan befejeztem a helyzetet. Három labdaérintés volt az egész, de mindegyik jól sült el."

 

 

Van Persie második találata ennél már jóval könnyebb volt, és egyszersmind tálcán kínálta fel neki a gólszerzés lehetõségét Danny Welbeck, aki a tizenhatoson belülre betörve önzetlenül tálalt csatártársa elé a kaputól pár méterre. A góllal - amely sorban a negyedik volt - a United egy remek teljesítményre tette fel a koronát, és ugyanolyan mértékû vereséget mértek a Wiganre, mint szeptemberben hazai pályán, az Old Traffordon.

 

"Nagyszerû teljesítményt nyújtottunk, amely során a legmegfelelõbb idõben szereztük góljainkat. Most játszottunk idén másodszorra a Wigannel, és mindkétszer 4-0-ra tudtunk gyõzni, amely nagyon jó a gólarányunk szempontjából."

 

"Mindenki segít a másiknak, és mindenki szeretne osztozni a gólszerzés örömében. Nézzük csak meg az utolsó gólt - Danny nekem akarta adni a labdát, így pedig gólt tudtam szerezni. De ez mindenkire jellemzõ. Én is ilyen vagyok, Chicha is ilyen... mindenki azt akarja, hogy minél több gólt szerezzünk, és véleményem szerint ettõl tudunk minél több gólt szerezni."

 

"Remélhetõleg ezt a sorozatunkat folytatni tudjuk. Rengeteg olyan mérkõzésünk volt, ahol sok gólt szereztünk, de még ennél is többet szeretnénk rúgni, mert ez még sokat jelenthet a végelszámolás szempontjából."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!