Andy Cole: A Man. City gólokat nem tud venni

Az egykori United csillag, Andy Cole szerint a Manchester City hatalmas kiadásai nem jelentik azt, hogy a Manchester United fölé emelkedjenek.


Cole ahhoz is ragaszkodik, hogy Sheikh Mansour által elköltött milliárdok ellenére a City nem lesz képes trófeákat nyerni.

Andy a United támadóalakzatának része volt az 1999-es triplázáskor, olyan társakkal játszott elöl, mint Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjaer és Teddy Sheringham.

Szerinte a United jelenlegi támadóiban is sokkal több potenciál rejlik, mint a városi riválisnál és ezt a holnap esti derbin be is fogják bizonyítani.

A City nagy pénzeket költött csatárokra, megvették Carlos Tévezt, Emmanuel Adebayort, Roque Santa Cruzt és Mario Balotellit, de csak 15 gólt sikerült szerezniük 11 mérkõzésen, szemben a United 24 találatával, azonos mérkõzésszám mellett.

Cole - aki 195-ször szerepelt a Vörös Ördögök csapatában bajnokin és 93 gólt ért el ezeken a meccseken - elmondta: "A United még mindig jobb támadó játékban. Nyilvánvalóan hiányzik Wayne Rooney, aki mérkõzéseket képes eldönteni, ha formában van. Azonban ott van Javier Hernandez, akitõl félhetnek. Remekük kezdte a szezont."

"Michael Owen nem játszott annyi mérkõzést, amennyit szeretett volna, de még így is nagyon kiváló játékos, mellette ott van még Federico Macheda is." - folytatta az egykori támadó.

"És persze ott van Dimitar Berbatov. Lehet a stílusa bágyadtnak tûnik, de fantasztikus a levegõben és bármikor elõ tud venni valami varázslatot."

"Sir Alex szeretne eljutni oda, ahol 1999-ben voltunk. Négyen voltunk támadók, mindenki nagyon passzolt a másikhoz. Nem tudom, hogyan sikerült ez, furcsa volt."

 

 



"A Citynél Tévez a legfontosabb, de egyedül nem képes mindenre. Adebayor kevés lehetõséghez jut. Azért a United a favorit számomra, mert a városi rivális öltözõjében nagy problémák vannak."

Cole folytatta: "Már háromszor kikaptak a bajnokság során. Aki bajnok akar lenni, négy-öt alkalommal veszíthet, de többször nem. A véleményem akkor sem változik, ha megnyeri a City a rangadót."

Andy mindkét manchesteri csapatban megfordult, 2005-ben egy szezont a Citynél töltött. Azt állítja, soha nem játszott olyan csapatban, mint amilyen Roberto Manchini jelenlegi társulata.

"Úgy tûnik, mindenkinek az elsõdleges az ego. Ez pedig nagy probléma egy öltözõben. Nem volt nálunk semmi hasonló 1999-ben."

"Mindig élveztem a városi derbiket. A város számára õk voltak a nagyok. A City szurkolók azt hiszi, sikerül csökkenteni a különbséget azzal, hogy vettek sok jó játékost, de a United szimpatizánsok szerint esélyük sincs."

Az utóbbi két városi rangadón a City utolsó pillanatokban kapott gólt, amivel a United letette védjegyét.

 "Mint United szurkoló remélem, hogy nem kell az utolsó pillanatokig várni ismét, de nem lep meg, hogy képesek voltak a végén is gólra. Amikor játékosként a pályán vagy, bevésõdik a tudatodba, hogy az utolsó percig, halálig játszani kell. Ez a menedzser karaktere, amit képes a játékosaira átvinni. Ez még mindig így van."


Daily Star
 


Daily Star

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!