A téli igazolások tíz éve

Sir Alex Ferguson 'nem tervez semmilyen komolyabb aktivitást a januári átigazolási idõszakban', de a téli transzferek lehetõségének bevezetése óta ez inkább kivételt képez, sem mint általánosságot.


A 2002/2003-as szezonban történt bevezetése óta a skót menedzser a lehetséges 10 alkalomból nyolcszor élt lehetõségével, és megerõsítette csapatát januárban, mégha a játékosmozgások többsége általában nyáron bonyolódott is le.

 

Ha csak a tényeket nézzük, láthatjuk, hogy a jelenlegi keret hat játékosának átigazolását ütötték nyélbe, vagy éppen jelentették be az év mostanihoz hasonló idõszakában, amelyek közül kiemelkedõnek bizonyult a 2006-os év, amikor Nemanja Vidic a Szpartak Moszkávtól, Patrice Evra pedig az AS Monacotól tette át székhelyét az Old Traffordra. Bár Vidic Manchester Unitedhez való átigazolásának híre 2005. karácsonyán robbant a sportsajtóban, hivatalosan a dupla átigazolást januárban ütötték nyélbe a felek, és a duó azóta is a csapat védelmének oszlopos tagja.

 

 

Volt más eset is, hogy korábban bejelentett átigazolásokat hivatalosan csak januárban erõsítettek meg, például Anders Lindegaard 2011-es megszerzését, míg a brazil ikerpár, Rafael és Fabio 2008 elsõ napjaiban került a klubhoz, bár csak egy évvel késõbb váltak jogosultá, hogy pályára is léphessenek.

 

Chris Smalling esetében már 2010. januárjában egymás tenyerébe csaptak a felek leigazolását illetõen, de hivatalosan csak a szezon végén került Manchesterbe, addig pedig a Craven Cottagen játszott tovább.

 

A már régebben távozó játékosokat illetõen Louis Saha a Fulhamnél bemutatott tündöklése után egy nagyobb pénzösszeget megmozgató igazolás volt 2004-ben, míg egy másik csatár, Henrik Larsson egy rövidtávú kölcsönszerzõdés keretében került a klubhoz a Helsingborgstól 2007-ben, növelve ezzel a támadószekció variációs lehetõségeit.

 

 

Januári átigazolások 2003 óta

2012: Frederic Veseli (Man City)
2011: Anders Lindegaard (Aalesund)
2010: Chris Smalling (Fulham)*
2009: Ritchie De Laet (Stoke), Zoran Tosic (Partizan Belgrád)
2008: Manucho (Petro Atletico)
2007: Henrik Larsson (Helsingborgs, loan), Dong Fangzhuo (Dalian Shide)**
2006: Nemanja Vidic (Spartak Moszkva), Patrice Evra (Monaco)
2004: Louis Saha (Fulham)

* = A szezon végéig a Fulhamnél maradt.
** = Munkavállalási engedély hiánya miatt azonnal kölcsönadták a Royal Antwerpnek.

 

Bár valószínûtlennek tûnik, hogy Sir Alex Ferguson újabb névvel bõvíti ezt a névsort 2013. januárjában, azóta már megcáfolta saját kijelentését.

 

"Soha ne mondd, hogy soha a futballban, mert soha nem tudhatot, ki válhat megszerezhetõvé."

 

Idõközben pedig az átigazolási pletykák egyre-másra generálódnak a sajtóban, amelynek nyomon követéséhez segítséget nyújt aktuális TRANSZFER CENTER rovatunk!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!