Henriquez készen áll a debütálásra

A Manchester United csatára, Angelo Henriquez szombaton debütálhat a Wigan Athletic együttesében, miután a Latics a Bournemuth ellen játszik az FA-kupa harmadik fordulójában.


A chilei játékos, akinek wigani kölcsönszerzõdését pénteken véglegesítették, reméli, hogy lenyûgözi ideiglenes menedzserét, Roberto Martinezt és bízik benne, hogy könnyen tud majd alkalmozkodni spanyolos taktikához, és támadó szellemû filozófiához.
 
"Remélem, hogy idõvel az elsõ csapatban szerepelhetek a Premier League-ben és a Wigan egy nagyon jó út lehet ehhez, különösen a stílusok, amivel a Fõnök csapata játszik" - mondta Henriquez a Wigan hivatalos honlapjának.
 
"Ez a klub hatalmas lehetõség a számomra, és nagyon hálás vagyok Roberto Martineznek, mert õ hitt a képességeimben, amit eddig látott bennem és ide hozott."
 
"A pályán az a feladatom, hogy gólokat lõjek, és remélhetõleg néhány szép pillanatot szerezhetek a Wigan Athletic szurkolóinak, amíg itt vagyok. A Bournemouth elleni FA-kupa mérkõzésen bevethetõ leszek és keményen dolgozom, hogy a lehetõ leghamarabb megkaphassam az esélyt a bizonyításra. Már nagyon izgatott vagyok."
 
Martinez, aki klubhoz hozta Henriquezt, elmondta, hogy mindenben támogatni fogja a játékost, hogy minél hamarabb be tudjon illeszkedni.
 
"A rajongóknak végre lesz alkalmuk látni [az FA-kupában] a színfalak mögötti munkát, és figyelemmel követni a fiatal játékosok fejlõdését és megtekinthetik a bennük rejlõ potenciált" - mondta a spanyol menedzser. "Emellett ez is egy lehetõség számunkra, hogy az új játékosokat üdvözöljük a klubban, mint például Angelo Henriquez és Roger Espinoza."
 
"Ez egy fontos pillanat a számunkra, hogy részt vesznek a mérkõzés elõkészítése elõtt, a meccsnap környezete biztosítaná, hogy minél gyorsabban alkalmazkodni tudjanak a játékosainkhoz."
 
 
"Ideális esetben mindkét játékosnak több idõre lenne szükség, hogy megismerje és összeszokjon az új csapattársaival, de õk kétségbeesetten csak játszani akarnak, és reméljük, hogy a mérkõzés bizonyos szakaszában a pályán fogjuk õket látni."
 
Henriquez az Universidad de Chiletõl érkezett a Unitedbe szeptemberben, ahol halálos befejezével hívta fel magára a figyelmet, és azóta a nemzeti csapatában is bemutatkozhatott a Szerbia elleni barátságos mérkõzésen.
 
A tinédzser a 11-es mezszámot fogja viselni a Wigannél, és szeretné segíteni játékával az Afrika Nemzetek kupáján szerepló Arouna Konét.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!