Harmadik forduló klasszikusai

A Manchester United ismét elindulna a Wembley-be vezetõ út felé ezen a hétvégén, ezért mi emlékeztetünk titeket az FA kupa harmadik fordulók klasszikus mérkõzéseire Sir Alex Ferguson vezetése alatt.


A listáról öt nagy meccset mutatunk be, nektek melyik a kedvencetek a csokorból?

 

1992: Leeds United (idegenben) 1-0

A Vörösök fõ riválisának szerencsés volt az 1992/93-as kupasorsolás, az FA-kupát és a Ligakupát is egy napon sorsolták, mindkétszer a Unitedet kapta a leeds-i csapat és mindkét mérkõzést a Yorkshire-iek otthonában kellett lejátszaniuk, az Elland Roadon.  Miután a Manchester United 3-1-re megverte a Leeds-et a Ligakupában, Mark Hughes „kifejelte” õket az FA-kupából is, annak ellenére, hogy a Leeds fokozta a nyomást a vendégeken. Akárhogy is, a kupákban való menetelés sokat számított a Unitednek, mivel a bajnokságban folyó mérkõzések menetrendje elég szerencsétlenül alakult, ezzel csak a második helyet csípve el a hajrában.

 

1998: Chelsea (idegenben) 5-3

A vörösök álomvilágban járhattak, amikor már 5-0-ra vezettek a Chelsea ellen az FA-kupa akkori harmadik forduló kiírásában. David Beckham és Andy Cole ugyanúgy kétszer talált be, késõbb pedig Teddy Sheringham is beköszönt. A Kékek a meccs hajrájára úgy tûnik felélednek, La Saux és Vialli találataival szépítettek a számukra így is csúnya eredményen, de ez már nem változtatott a továbbjutó kilétén.

 

2002: Aston Villa (idegenben) 3-2
A United hét év alatt négyszer találkozott az FA-kupa harmadik körében az Aston Villával, ez az összecsapás volt az elsõ és máris egy klasszikus, hiszen már kettõ nullára vezetett a Villa és innen fordítottak a Vörös Ördögök. Phil Neville szerencsétlen öngólja két perccel Ian Taylor vezetõ találata után esett, a Vörös Ördögök pedig nagy bajba kerültek. Ole Gunnar Solskjaer a 77. percben szépített, majd Ruud van Nistelrooy kétszer talált be az ex-manchesteri Peter Schmeichel kapujába, minek hatására a meccsre ellátogató manchesteri drukkerek elözönlötték a pályát.


 


2011: Liverpool (otthon) 1-0
Egy édes gyõzelem, a liverpooli padra visszatérõ Kenny Dalglish elsõ meccsén. Daniel Agger szabálytalankodott Dimitar Berbatovval szemben, a megítélt büntetõt Ryan Giggs értékesítette a második percben, ráadásul Steven Gerrard piros lapja is megnehezítette a vendégek dolgát. Pepe Reina megakadályozta, hogy a United kiüsse ellenfelét, de a hazai drukkerek így is örültek, hogy kiejtették legnagyobb riválisukat.

2012: Manchester City (idegenben) 3-2
A lehetséges legkeményebb sorsolást kapta a United, az Etihadba kellett átmennie a csapatnak, ám az elsõ félidõ szinte gyerekjáték volt számukra. Vincent Kompany kiállítása után Wayne Rooney fejjel szerezte meg az elõnyt, amit Danny Welbeck növelt, majd Rooney büntetõbõl is betalált és már 3-0-ra vezettek a vendégek. A City azonban Aleksander Kolarov és Sergio Agüero találataival feljött egy gólra, ám a United biztosan jutott tovább a negyedik körbe ezen a találkozón, melyen a szünet után beállt Paul Scholes is, visszatérve visszavonulásából.


www.manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!