Lindegaard: Parádés a csapatmorál

Anders Lindegaard szerint a sikeres ünnepi idõszakot követõen a Manchester United öltözõjében kétéves csúcsponton van a csapatmorál.


A Vörös Ördögök elismerésre méltó 10 pontot szereztek meg a elérhetõ 12 egységbõl a sûrû karácsonyi idõszak során, nem mellesleg pedig az újévre hét pontos elõnyt kapartak össze a Premier League tabellájának élén az üldözõ Manchester Cityvel szemben.

 

A csapatnál uralkodó, érthetõen jó hangulatot illetõen Lingegaard elmondása szerint 'élévezet munkába járni', emellett pedig dicsérte csapattársai képességét, hogy bírták a 10 nap alatt lejátszott négy mérkõzéssel együttjáró pszichológiai kihívásokat.

 

"Ilyen jó hangulatra a csapaton belül nem emlékszem azóta, mióta [2010 decembere] itt játszom" - kezdte a dán kapuvédõ a MUTV-nek.

 

"Hihetetlen jól teljesítettünk a karácsonyi idõszakban, és sikerült néhány nagyszerû eredményt elérnünk, csak a Swansea ellen hullajtottunk pontot - amely egyébként véleményem szerint olyan mérkõzés volt, amelyet megnyerhettünk volna."

 

"Parádés produkciót nyújtottunk, és mindenki láthatta milyen csapatszellem uralkodik közöttünk, mert az emberek boldogok, emellett pedig egy nagyon jó, barátságos és viccelõdõs atmoszféra alakult ki az öltözõben. Jelenleg élvezet munkába járni."

 

"Az edzésmunka nem olyan kemény a karácsonyi idõszakban, mert annyi mérkõzésünk van. Egyik nap bemegyünk, felkészülünk, másnap pedig már meccs van. Az ilyen meccsek egyértelmûen nagyon kemények, de az edzések önmagukban nem olyan megeröltetõek, mint az év többi részében."

 

"Mentálisan ez egy nagyon nehéz idõszak, és szerintem a karácsonyi sorsolásunk egyébként keményebb volt, mint másoknak, amióta a Unitednél vagyok. De jó érzés ennyi jó eredménnyel, remek hangulatban, és a bajnokság élén állva belevágni az újévnek. Most már az elõttünk álló mérkõzésekre koncentrálhatunk, hogy minél több jó eredményt érhessünk el."

 

 

Miután korábban tanulóéveit Dániában, az Odense BK-nál töltötte, majd ezt követõen legutoljára a norvég Aalesundnál játszott, Lindegaard hozzászokott az Európában szokásos téli szünethez, mielõtt az Old Traffordra igazolt volna, ahol a Premier Leagueben megtapasztalhatta milyen a hangulata egy-egy ünnepi fordulónak, és az egymás után játszott mérkõzéseknek.

 

Azonban míg egykori csapattársai hosszabb pihenõjüket töltik, a United karizmatikus portása kijelentette, nem féltékenykedik és pontosan tudja, hogy mit adott fel azért, hogy Angliában játsszon.

 

"Ez szinte egyáltalán nem összehasonlítható. Dániában, és Norvégiában, ahol játszottam, öt-hat hetes vakációt kapnak a játékosok ilyenkor, a dán játékosok pedig valószínûleg éppen most Thaiföld tengerpartjain süttetik magukat" - tette hozzá.

 

"De az ember itt akar játszani, ez a legmegfelelõbb ország ahhoz, hogy valaki a legmagasabb szinten játszhasson, és annak, hogy valaki Angliában futballista, minden pillanata élvezetes."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!