Sir Alex: Gyõzni kell

Sir Alex Ferguson ismét felvázolta azt a vágyát, hogy a Manchester United idén megszerezze az FA-kupa trófeáját, miután a Vörös Ördögök a harmadik fordulóban drámai módon kiegyenlítettek a mérkõzés végén a West Ham elleni találkozón.


A United menedzserének erõs idegzetét is megdolgozták a Sam Allardyce vezetése alatt szervezetten harcoló Kalapácsosok, akik 2-1-re vezettek az utolsó percekig, James Collins remek találatainak köszönhetõen.
 
Szerencsére Sir Alex cseréinek köszönhetõen az utolsó másodpercekben Robin van Persie és Ryan Giggs jóvoltából a harc folytatódhat az Old Traffordon.
 
 
"Mindenáron versenyben akartunk maradni és szerettük volna most eldönteni ezt" - mondta Sir Alex az MUTV-nek.
 
"Már van néhány kellemetlen év mögöttünk ebben a sorozatban. Elképesztõ volt, ahogyan a 2-1-es hátrányból az utolsó pillanatokban sikerült egyenlítenünk."
 
"De a West Ham-et is dicséret illeti, fantasztikusak a keresztlabdáik és a pontrúgásaik. Kétszer ugyanabból a helyzetbõl James Collins és Joe Cole ugyanolyan gólt tudtak összehozni ellenünk."
 
"Hihetetlen volt, olyan mintha egy színdarabot néznénk, amiben megismétlik a legjobb jelenetet. De annak ellenére, hogy idegenben játszottunk, sikerült kiegyenlítenünk és egy újabb esélyt szereznünk."
 
 
"Fantasztikusan kezdtük a mérkõzést és egy gyönyörû gólt lõttünk. Ezt kellett volna folytatnunk tovább. Ezek a srácok remek futballisták és meg kellett adnom az esélyt nekik. Amikor Danny Welbeck, Tom Cleverley és Shinji Kagawa próbálkozásai sorra csõdöt mondtak, úgy gondoltam vége, ez nem a mi napunk."
 
"De aztán a végén Giggs és Robin egy igazán világszínvonalú megoldással egy gyönyörû, hosszú indítással és egy remek befejezéssel megoldották a problémát. Már csak másodpercek voltak hátra és õk a lehetõ legjobb megoldást választották."
 
Az újrajátszás idõpontja még nincs eldöntve, de várhatóan egy hétközi napon kerül majd rá sor, ezzel egy kicsit zsúfolttá téve a United év eleji programját. Azonban számos játékos visszatér az elsõ csapat edzéseire, közöttük Anderson és Nani. Így Sir Alex joggal bízik abban, hogy a United kerete elég erõs ahhoz, hogy fizikailag ne okozzon problémát fiainak a sûrû program.
 
"Erõs és bõséges a keretünk. Biztos vagyok abban, hogy minden játékosunkra sor kerül és lehetõséghez juthatnak az elõttünk álló mérkõzéseken. Nani már edz és hamarosan a rendelkezésünkre áll, hasonlóan a védõink, köztük Phil Jones is pályára léphet már a jövõ héten. Egy igazán erõs keretünk van, miért ne használnék mindenkit?"


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!