Vidic: Hazai pályán javítanunk kell

Nemanja Vidic egy másik mérkõzésre számít, amikor az FA kupa 3. fordulójának újrajátszásán ezúttal az Old Traffordon fog megmérkõzni egymással a két csapat. A csapatkapitánya elismerte, hogy ki kell javítaniuk a Kalapácsosok ellen elkövetett hibáikat.


Robin van Persie késõi góljával megkímélte a Vörös Ördögöket a kupasorozatból való korai búcsúzástól, miután Tom Cleverley nyitó találatára James Collins kétszer is fejjel tudott válaszolni.
 
"Egy kemény mérkõzést vívtunk ellenük" - mondta Nemanja Vidic az MUTV-nek adott nyilatkozatában. "Az egész csapatuk egyszerre védekezett, majd hosszú labdákkal próbáltak operálni. Tisztában voltunk vele, hogy a belõtt labdáik nagy veszélyt okozhatnak, és végül 2 gólt is kaptunk ilyen szituációk után."
 
"Újra meg kell nézni a második találatukat megelõzõ szituációkat, hiszen csalódottak vagyunk emiatt. Errõl beszélnünk kell, hiszen a csapatunkban megvan a megfelelõ magasság, így a beívelt labdákat könnyebben hatástalaníthatnánk, bár a legfontosabb az, hogy sikerült újrajátszásra mentenünk a találkozót. Úgy gondolom, hazai pályán egy másfajta mérkõzést fogunk jatszani."
 
"Széles pályánk van. Ezen a pályán nehéz volt játszani, ugyanakkor az ellenfél is megmutatta, hogy mind fizikálisan, mind pedig a levegõben is nagyon jók, ezért tiszteletet érdemelnek. Nagyot küzdöttek, s azt hiszem megérdemelték a 2-2-es végeredményt."
 
A Premier League visszahódítása és a Bajnokok Ligájában a Real Madridon való továbbjutás mellett Robin van Persie egyenlítõ gólja utáni jelenetek is biztosítékkal szolgálnak, hogy a Vörös Ördögök mennyire ki vannak éhezve egy FA kupa sikerre.
 
 
"Nagyon fontos számunkra" - mondta Vidic. "Már 8 éve nem tudtuk megnyerni ezt a trófeát, és most diadalmaskodni akarunk. Mindezt megmutatja az, ahogyan ünnepeltük az egyenlítõ gólunkat. Remélem, hogy otthon egy másik mérkõzést fogunk vívni. Elég nagy csapatunk van, tehát képesek vagyunk még egy találkozót lejátszani."
 
A szerb játékos arra is szakított idõt, hogy tisztelegjen az utolsó percekben történt világklasszis támadójáték elõtt, miután Ryan Giggs fenséges hosszú labdáját van Persie mesterien kezelt le, majd kisebb igazítás után a 92. percben a találkozó eredményét egalizálni tudta.
 
"Egy csodálatos érintést láthattunk és az elõkészítés is elsõ osztályú volt" - mondta Vidic. "Ez a fajta mozgás, labdaérintés tankönyvbe illõ volt, ahogyan a gól is. Ez pontosan olyasmi volt, amelyet a gyerekeknek mutatnak, hogyan kell mozogni, majd befejezni az akciót a támadóharmadban. Ismét nagyszerû volt, csak remélni tudom, hogy a szezon végéig ugyanebben a formában tud játszani."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!