Olcsóbb is lehetett volna Bebe?

Tegnap éjjel kiderült, kisebb összegért is megszerezhette volna a United - vagy bármely más klub - a fiatal portugál támadót.


Sir Alex Ferguson sokkolta a futball világot azzal, hogy 7,4 millió fontért szerzõdtette a portugál Bebét. Késõbb a menedzser elárulta, még nem látta játszani a fiatal tehetséget. 

Bebe még nem játszott a portugál harmadik ligánál magasabb osztályban addig a pillanatig, mikor megjelentek a hírek arról, miszerint a Manchester United megszerezte õt a Vitoria de Guimaraes csapatától.

Az év elején a portugál harmadik vonalban játszott az Estrela csapatánál. Az akkori menedzsere, Jorge Paxaio elmondta, januárban próbálták eladni több európai klubnak is a támadót, de nem jártak sikerrel.

"Elõzõ szezonban pénzhiánnyal küzdöttünk. Próbáltuk eladni Bebét más kluboknak, nagyon kellett volna a pénz. Beszéltünk mindenkivel Angliában és Európa más részein is. 150.000 euróért vihették volna õt."

Nem érdeklõdtek iránta. Nem bízott benne senki.Nem érdeklõdtek a klubok, mert nem játszott magasabb osztályban.

"Meglepett a United hirtelen döntése. Reméltem, hogy egy portugál nagy csapathoz sikerül szerzõdnie, esetleg egy európai középcsapathoz. A Manchester United-re nem számítottam."

Bebe egy Lisszabon külvárosában lévõ hajléktalan szállón nõtt fel és élt mindaddig, amikor felbontotta szerzõdését az Estrela klubbal és nyáron egy ingyenes igazolás keretein belül a portugál elsõosztályú Guimaraes csapatához került.

Elõzõ évben 12.000 fontot keresett, ezt most egy hét alatt megkeresi a Unitednél.

 



 Tegnap éjjel, Bebe elõzõ ügynöke, Goncalo Reis elmondta : "Bebét elõzõ szezon végén nagyon olcsón lehetett volna megszerezni, amikor eltéptük az Estrela-val kötött szerzõdést mivel nem fizettek nekünk. Ekkor ingyen igazolható volt a játékos."

"A United megfigyelõi kapcsolatba léphettek volna velem vagy a klubbal az elõzõ szezonban is. Nem volt titkunk. De megértem, hogy a United ügynökei csak bizonyos mérkõzéseket tekintenek meg és csak akkor jöttek rá, mi rejlik Bebében, amikor a Guimaraes felkészülési mérkõzéseit látták."

"Ha korábban és többször látták volna játszani, kevesebbet kellett volna fizetniük érte."

Bebe ismét Portugáliában tartózkodik, mivel elõször kapott meghívást az U21-es csapatba, ahol talán szerephez is jut a holnapi, Anglia elleni mérkõzésen.

Korábbi edzõje, Paxaio még hozzátette: "A Manchester United egy rendkívüli játékost szerzõdtetett."

 

Daily Mail
 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!