Solskjaer a Molde új edzõje

Sir Alex Ferguson megerõsítette, hogy Ole Gunnar Solskjaer elfogadta a Molde ajánlatát és visszatér Norvégiába.


 

Az utóbbi idõben egyre több találgatás volt az egykori csatár jövõjét illetõen, több fórumon is arról lehetett olvasni, hogy visszatérhet korábbi együtteséhez vezetõedzõként. Sir Alex Ferguson a mai napon megerõsítette, Solskjaer elfogadta a Molde ajánlatát.

 

„Ole elfogadta az állást és elhagy minket, de nagyon sok sikert kívánunk neki. Fantasztikus amit a klubért játékosként majd edzõként a fiatalokért tett” - kezdte Ferguson.

 

 

 

 

 

„Úgy gondolom a futballista múltja nagyon jó alapot adott neki az edzõi pályafutáshoz. Bevezetésnek tökéletesen megfelelt a tartalékok melletti munka, kivárta a megfelelõ idõt ahhoz hogy vezetõedzõ legyen. Ole biztosan jól fog szerepelni a Moldéval, sok sikert kívánunk neki.”

 

Solskjaer már nyilatkozott is a Molde hivatalos honlapjának:

 

„Egy álmom valósult meg. Beszéltem a dologról Sir Alex Fergusonnal is, õ is azt tanácsolta éljek a lehetõséggel. Olyan emberekkel dolgozhatok együtt akik sikereket akarnak elérni, ezért nem volt nehéz döntés ez számomra. 14 év manchesteri szolgálat után boldogan várom, hogy hazatérhessek a Moldéhoz.”

 

Solskjaer, aki játékosként 11 év alatt 126 gólt szerzett a United mezében 2007-ben vonult vissza folyamatosan visszatérõ térdproblémái miatt. Ezután a tartalékok mellé került. 2008 nyarán lett a tartalékok irányítója, segítõjével Warren Joyce-al.

 

Több sikert is elért a csapattal. Premier Reserves League North, Premier Reserves Playoff, Manchester Senior kupa, Lancashire kupa, ezeket mind megnyerte a csapattal.

 

Most azonban visszatért ahhoz a klubhoz, ahol két évet töltött el, mielõtt csatlakozott volna a Vörös Ördögökhöz.

 

„Úgy érzi itt az ideje visszatérnie Norvégiába” - folytatta Ferguson. „Ez egy jó kezdet számára, biztos vagyok benne, hogy sikeres lesz.”

 

Solskjaer januárig még a tartalékok edzõje lesz, ekkor áll munkába új csapatánál. Két korábbi carringtoni kollégájával dirigálhatja majd a csapat munkáját. A Molde tartalékainak edzõje Mark Dempsey, míg a kapusedzõ Richard Hartis lesz.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!