Petrucci izgatott elsõ kölcsönadása miatt

Davide Petrucci várja, hogy mi sül ki elsõ kölcsönjátékából, miután a tegnapi napon egy hónapos ideiglenes szerzõdést írt alá a Peterborough Uniteddel.


A Divatosok menedzsere, Darren Ferguson már elmondta, ha mindkét félnek megfelel, akkor az olasz középpályás a jelenlegi szerzõdése lejártával is maradhatna a London Roadon, míg szintén kölcsönben a szezon végéig játszik majd náluk egy másik manchesteri fiatal, Scott Wootton személyében.

 

"Már egy ideje tudtam [hogy érdeklõdnek utánam]" - kezdte a középpályás a Peterborough hivatalos honlapjának adott interjúban.

 

"Természetesen az utóbbi idõszakban sokat játszottam a tartalékok között, de újabb lépést akartam elõre megtenni, amellyel feljebb is juthatok, úgyhogy boldog vagyok, hogy ide kerülhettem."

 

"Szeretnék tanulni a tapasztaltabb játékosoktól. Biztos vagyok benne, hogy ha játszani fogok, akkor sok mindent elleshetek tõlük, emellett pedig a csapatot is segíthetem. Remélhetõleg õk is segíteni tudnak majd nekem és együtt fontos sikereket érhetünk majd el."

 

 

Petrucci már a kezdetektõl fogva testközelbõl tanulhatott nagyobbnál-nagyobb sztároktól az AS Romanál, majd késõbb olyan játékosokkal dolgozhatott együtt az Old Traffordon, mint Ryan Giggs és Paul Scholes.

 

"Megpróbáltam magamat Francesco Tottihoz hasonlítani" - tette hozzá.

 

"Néha már abból is tanulhatsz, ha csak figyelsz egy játékost. Én ezt tettem, és tudtam így tanulni, emellett pedig õ még mindig az egyik legnagyobb példaképem, Zinedine Zidane mellett."

 

"A Unitednél hihetetlen gyõztes mentalitás uralkodik, amely már-már irreális, ebbõl pedig akarva-akaratlanul is átragad az emberre. Olyan játékosokkal beszélve, mint Scholes, Giggs, és [Rio] Ferdinand, az embernek az az érzése, hogy már abból is sokat lehet meríteni."

 

"Sajnos a Unitednél nehéz bekerülni a felnõtt csapatba egy fiatal játékosnak, mert számos fantasztikus játékos van a keretben, valószínûleg a világ legjobbjai. Úgyhogy valahol máshol kell elkezdeni feljebb lépkedni a lépcsõfokokat, én pedig nagyon boldog vagyok, hogy ezt itt tehetem majd meg. Képes vagyok jó teljesítményre távol az otthonomtól is!"

 

Legalább egy hónapig Petrucci valószínûleg még közelebbi viszonyba fog majd kerülni manchesteri csapattársával, Scott Woottonnal, akinek nincsenek kétségei azt illetõen, hogy nagy hatással lehet újdonsült csapatára a talján játékos.

 

"Már négy éve játszik a Unitednél, és hihetetlen képességekkel van megáldva" - mondta a védõ, szintén újdonsült klubja honlapjának.

 

"Remekül bánik a labdával, és korosztályának valószínûleg legjobbja a 10-es pozícióban."

 

"Emellett tud a középpálya közepén is játszani, és lábbal a legjobb, ha labdával találkozik, mert mindig figyeli, hogy kit lehetne kiugratni, vagy kivel lehetne egyérintõzni. Bátran lõ a tizenhatoson kívülrõl, és õ egy nagyon tehetséges játékos."

 

Saját visszatérésvel kapcsolatban a Championship-klubhoz, így beszélt:

"Tegnap reggel behívattak a menedzser irodájába, ahol közölte velem, hogy a Peterborough újra kölcsön akar venni. Ennyi volt az egész. Természetesen ismertem a játékosokat, az edzõi stábot és magát a klubot, így tudom, hogy a megfelelõ futballt játszák, ezért azonnal belevágtam a lehetõségbe."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!