Hernandez bosszút állna Tevezen

Javier Hernandez kijelentette, gólt kell szereznie a ma esti manchesteri derbin, hogy kiegyenlítse a számlát Carlos Tevezzel szemben.


Míg a Manchester Unitednek az lesz az egyik legfontosabb feladata, hogy egy esetleges Eastlandsen aratott gyõzelemmel megerõsítse városi hegemóniáját, arra is figyelniük kell, hogy egykori játékosuknak és a City csapatkapitányának, Carlos Teveznek ne legyen eseménydús éjszakája.

 

A Vörös Ördögök egyik játékosának, Javier Hernandeznek személyes indoka is van arra, hogy miért szeretné, ha Tevez szenvedne a mai rangadón, mint egy partra vetett hal, elég csak a játékos által Mexikó válogatottjának okozott szívfájdalomra gondolni a világbajnokságon.

 

Hernandez gólt szerzett a 3-1-es argentin gyõzelemmel, és ezzel válogatottjának kiesésével végzõdõ nyolcaddöntõben, de Tevez egymaga döntötte el a találkozót két találatával.

 

Valószínûleg a közép-amerikai ország válogatottjának, és egész népének nem is a kiesés fáj a legjobban, hanem hogy dél-amerikai riválisuk egyértelmûen szabálytalan körülmények között szerezte meg az elsõ gólt, ugyanis Carlos Tevez a lassítások alapján látható módon több méteres lesrõl szerezte az Albiceleste vezetõgólját.

 

Hernandez természetesen rossz tapasztalatai miatt óvatos Tevezzel kapcsolatban, még akkor is, ha az egykori United játékos csak nemrég tért vissza sérülésébõl.

 

"Van egy elintézetlen ügyem Tevezzel, amit rendeznem kell. A világbajnokságon Mexikót Argentína verte ki erõsen vitatható körülmények között, úgyhogy most eljött a pillanat, hogy visszavágjak érte" - kezdte Chicharito a The Sun-nak.

 

"Tudjuk, hogy Tevez lesz a kulcsfigurája a derbinek - éppen ezért meg kell õt állítanunk, hogy ne tudjon annyi veszélyt jelenteni a tizenhatosunk környékén."

 

"Sérülés miatt sok mérkõzést kihagyott, de az ilyen helyzetekben mindig képes klasszis teljesítményt nyújtani."

 

Hernandez remekül beilleszkedett az angol futball közegébe, mióta a nyáron a Unitedhez igazolt, és már nagyon várja, hogy pályára léphessen élete elsõ manchesteri városi rangadóján, amit Mexikóban mindig a TV-ben követett.

 

 

Éppen ebbõl kifolyólag nagyon jól tudja, hogy mit jelent ez a mérkõzés a Unitednek, ráadásul a három pont megszerzése abból a szempontból is fontos, hogy tartani tudják a listavezetõ Chelseavel a lépést, amely elõnye a hétvégén két pontosra olvadt.

 

"A legfontosabb dolog, hogy a United nyerjen. Azonban én egy álomvilágban élek, mióta Angliában játszok, és ha játszhatok a manchesteri derbin, és esetleg gólt is szereznék, az hihetetlen lenne" - tette hozzá.

 

"Az öltözõben teljesen jól lehet érzékelni, hogy milyen fontosságú is ez a rangadó, de érzem az utcán tapasztalható hangulaton is."

 

"Ezek mind adalékok egy különleges mérkõzéshez, ahol minden játékosnak 200%-ot kell nyújtania, hogy egy ilyen összecsapáson játszhasson."

 

"Mindent figyelmen kívül hagyva, mindkét csapatnak a három pont megszerzése a legfontosabb. Jelen pillanatban, az, ha letudnánk gyõzni a City-t a saját stadionjában, az azzal érne fel, mintha négy pontot szereznénk - az extra pontot azért kapnánk, hogy kicsit leromboljuk a rivális duzzadó önbizalmát."

 

"A Unitednél számos játékos hiányzása jelent problémát, de nincs bennünk félelem, és felkészültünk a csatára."

 

"Sir Alex Ferguson maximális koncentrációt vár el tõlünk, és azt, hogy minél elõbb megszerezzük az elsõ gólt. Ha utóbbi sikerülne, az döntõ jelentõséggel bírna a találkozó végkimenetelére is."

 

"Ezt a városi rangadót a TV is adja Mexikóban, ezért rengetegen szeretnének majd látni engem. Ez plusz nyomásként nehezedik rám, de boldog vagyok, hogy a Premier Leagueben ilyen szinten játszhatok. Ez volt a legfõbb motivációm, mikor Európába szerzõdtem."

 

"Meg kell mutatnunk, hogy igenis jó esélyekkel pályázunk a bajnoki cím visszhódítására. Ha a lehetõ legjobb teljesítményünket nyújtjuk, akkor versenyben maradhatunk a Chelseavel."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!