Chicha élvezi a kihívásokat

Javier Hernandez exkluzív interjút adott a United Reviewnak, melynek keretében a szurkolók Facebookon feltett kérdéseire is válaszol.


Chicharito az idei szezonban második helyen áll a Vörös Ördögök góllövõ listáján és rendkívül élvezi a csapaton belül kialakult rivalizálás adta kihívásokat...

 
Robin van Persie és Wayne Rooney társaként bõven jutott játékidõ a részedre ebben a szezonban. Élvezed ezt a helyzetet?
Nagyon élvezem és boldog vagyok, hogy ennyi lehetõséget kapok. Szeretek játszani és mindig jól akarok szerepelni, amikor rám kerül a sor. Nagyszerû dolog olyan társakkal dolgozni mint Robin, Wazza és Danny. Ha világklasszis játékosokkal vagy körülvéve neked is sokkal jobban megy a játék. Velük dolgozni pedig remek alkalom a fejlõdésre, és ebben a klubban sok kiváló játékos van, akiktõl tanulni lehet.
 
Mondj néhány dolgot, amit sikerült eddig ellesni a társaidtól!
Minden játékos tud valamit, amit a másik nem. Mindenki másban jó, más stílusban játszik. Vannak erõsségei és gyengéi, de azt kell, hogy mondjam Robin és Wazza a tökéletes csatárok. Nekik több olyan tulajdonságuk is van amiben kimagaslóak és ezektõl annyira jók. Ahogyan helyezkednek, cseleznek, passzolnak és kapura lõnek, egyszerûen csak meg kell figyelnem õket és rengeteg dolgot megtanulhatok. Õk a legjobb csatárok a világon.
 
Eddig 12 gólt lõttél ebben a szezonban nyolcat az utolsó harminc percben. Vajon mi a magyarázata ennek?
Ha megnézzük Robint, õ is a kései gólok mestere: Southampton, Liverpool, Manchester City és a West Ham... De ha a jelen és a múlt statisztikai adatait vesszük figyelembe, el tudom képzelni, hogy több olyan csatárra is bukkanunk akiknek a neve mellett több kései gól szerepel. Ez szerintem a klub mentalitásával magyarázható. Sosem adjuk fel, az utolsó másodpercig van lehetõség a gólszerzésre. Ha hátrányba kerülünk, arra gondolok, hogy csak egyet kell lõni, hogy egyenlítsünk, és ha ez meg van már csak egy kell, hogy vezessünk. Végig hinnünk kell a gyõzelemben. Ahogyan például a Newcastle ellen is folyamatosan újra és újra kiegyenlítettük egészen 3-3-ig és onnan már csak egy találat kellett a gyõzelemhez. A utolsó percekben gólt szerezni fantasztikus érzés. Sokkal nagyobb örömöt jelent mint mondjuk egy 2-0-s sima gyõzelem, mivel az ellenfélnek már nincs ideje reagálni és így nincs nyomás rajtunk. A Manchester United mentalitásában a történelem során nagyon erõsen beleivódott, hogy soha ne adjuk fel, bárhogy is állunk a végsõkig kell harcolnunk. Szeretem ezt a hozzáállást, és tudok is azonosulni vele.
 
Ebben a szezonban már négy gyõzelmet jelentõ gólt szereztél, ez szerinted növeli a
népszerûséged?
Talán, egy kicsit ... [mosolyog] Nem szeretek magamról beszélni... dicsérni magam. A gólok mindig az egész csapat erõfeszítéseinek köszönhetõk. Nyílván a csatárok vannak a legközelebb az ellenfél kapujához, az õ dolguk a gólszerzés, de a gyõzelem a csapat érdeme. Megfelelõ ritmusban kell játszanunk, védekeznünk és helyzeteket kidolgoznunk és ehhez mindenkire szükség van. A gól is az egész csapat érdeme. Nagyon jó érzés, hogy ebben a szezonban már 13 alkalommal sikerült betalálnom és az Aston Villa elleni találataim a kedvencek, haza is vittem a labdát. Igaz az egyiket nem nekem ítélték így hivatalosan csak 12 találat szerepel a nevem mellett. Robinnak viszont már 20 van. Õ fantasztikusan játszik. Az egész csapat boldog, hogy ennyi gólt sikerült lõnünk, de tudjuk, hogy van még min javítanunk.
 
 
Konkrétan?
Nos, el kell érnünk, hogy kevesebb gólt kapjunk. Nem elég csak gólokat rugdosni a védekezésre is nagy szerepet kell fordítanunk. A támadásoknál csatár vagyok, de amikor az ellenfél támad nekem is ki kell vennem a részem a védelem segítésében. A futball egy csapatjáték és csak akkor lehetünk eredményesek, ha a pálya egész területén együttmûködünk. 
 
Elégedett vagy a csapat jelenlegi helyzetével? 
Igen, de ez egy hosszú szezon. Remek dolog 7 ponttal vezetni a bajnokság tabelláját, a Bajnokok Ligájában csoportelsõként továbbjutni és az FA-kupában is helytállni. Ahogyan a szezon elején említettem, a legnagyobb álmom triplázni a csapattal. Néhányan azt mondják ez lehetetlen, de én tudom, hogy sikerülhet.
 
Szurkolói kérdések:
 
Te vagy a United leggyorsabb játékosa? - Christian Gore, Facebook
Nem tudom ezt megmondani. Ott van Nani, Antonio Valencia, Danny Welbeck és Wayne Rooney õk mind nagyon gyorsak. Talán benne vagyok az elsõ ötben, de biztosat nem tudok mondani. Csinálni kellene egy versenyt, akkor megtudnánk ki a leggyorsabb a csapatban.
 
Milyen az év sportolójának lenni Mexikóban? - Neema Nabavian, Facebook
Nagyon boldog vagyok. A hazámban az elmúlt pár évben javulóban vannak a sportteljesítmények. Az olimpián is több érmet szereztünk. Többek között a futballban és a bokszban is remek sportolóink vannak, de én nem tudnék megnevezni egyet közülük. Mindannyian nagyszerûek. Az egyéni díj szép elismerés, de mindig egy csapat, egy klub áll a háttérben akik ugyanúgy megérdemlik a gratulációt.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!