Guardiola döntése meglepte Fergusont

Még Sir Alex Ferguson is meglepõdött, amikor megtudta, hogy a Barcelona egykori menedzsere, Pep Guardiola elvállalta a Bayern München edzõi posztját, annak ellenére, hogy a Manchester United edzõlegendája elismeri a német óriás vonzerejét.


A Bayern szerdán jelentette be hivatalosan, hogy a jelenleg a futballtól való egy éves távolmaradását töltõ Pep Guardiola a nyártól három évig az Allianz Arena kispadján ül.

 

Sokan, köztük Sir Alex Ferguson is arra számított, hogy a Barcelona legendája a Barclays Premier Leagueben vállal majd állást, tekintve, hogy a Manchester City és a Chelsea is nagy esélyesnek számított a 41 éves edzõ leigazolására.

 

"Meglepõdtem, mert nem erre számítottam elõzetesen" - kezdte a skót menedzser pénteki sajtótájékoztatóján.

 

"Mindvégig angol klubokról szóltak a találgatások."

 

"De ha edzõként megnézzük, nehéz visszautasítani egy olyan lehetõséget, hogy a Bayern Münchent irányítsad, mert õk az egyik legjobban mûködõ klub Európában. Egy fantasztikus város, fantasztikus stadion, jó játékosok, remek történelem. Ilyen körülmények között könnyû a mellettük szóló választás."

 

 

Ferguson mindig csak dicsérettel tudta illetni a bajor klubot, akik szerinte ugyanúgy, mint a United, sokat merítenek történelmükbõl, és az jelenleg is hatással van mûködésükre.

 

"Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness is ott van a klub vezetésében. Aztán náluk dolgozik még Gerd Müller, és szerintem még Sepp Maier is ott lehet. Tele vannak olyan játékosokkal, akik történelmet írtak a csapattal. Mindig is ezt az utat járták. Õk egy nagyon jól mûködtetett klub, éppen ezért szerintem könnyû lehetett az ajánlatuk elfogadása."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!