Sir Alex Ferguson kellemes 'fejfájása'

Sir Alex Ferguson betekintést engedett, hogy miként rotálja keretét, és hogy eddig még sikerült elégedetten tartani a United játékosait.


A Vörös Ördögök híresek csapatszellemükrõl, annak ellenére, hogy hihetetlenül nagy a tehetséges egyéniségek száma a kereten belül, akik más csapatoknál betonbiztos tagsággal rendelkeznének a kezdõben, a menedzser pedig most felfedi, hogy milyen elvek alapján dönt arról, hogy kikerül a csapatba.

 

"Nem gondolom, hogy könnyû összeállítani a csapatodat, ha ilyen nagy mennyiségû játékossal rendelkezek a keretedben" - magyarázta.

 

"Néhány játékos nagyon jó formában van."

 

"Tom Cleverley remekül játszik. Danny Welbeck fantasztikus volt a Liverpool ellen, Shinji Kagawa pedig taktikailag jelentett problémát számukra. Szinte alig tudták lekövetni."

 

"Szerintem Rio Ferdinand parádés ebben az évben. A megfelelõ módon készül fel a mérkõzésekre, heti kétszer jógázik. Remek fizikális állapotban van. Õ és Nemanja Vidic briliánsak voltak a Liverpool ellen, hihetetlenül játszottak. Azt figyelembe véve, hogy Phil Jones az utóbbi idõben alig játszott, fantasztikus volt a West Ham ellen."

 

"Ezek olyan kellemes fejfájást okoznak, amelyet minden menedzser szeretne. Ez azt jelenti, hogy azt mondhatom a fiúknak, hogy nem azért maradtok ki a csapatból, mert nem játszottatok jól, hanem mert más csapatot akarok kiállítani. Azok, akik szerdán az FA-kupában játszottak mostantól a szezon végéig rengetegszer fognak lehetõséget kapni."

 

 

A futball felgyorsult tempója, amelyet a sporttudományok által kitanulmányozott statisztikai elemek segítenek, amelyek képesek a játékosok teljesítményét egyéni szinten elemezni, külön segítik a játékosok rotációját az Old Traffordon.

 

"Ha visszamegyünk az idõben odáig, amikor elkezdtem fiatalokat játszatni a Ligakupában, emlékezhetünk, hogy sokan kételkedtek" - tette hozzá.

 

"Ha az európai kupaporondon, a bajnokságban és az FA-kupában is versenyben vagy, akkor nem játszathatod mindig ugyanazokat. A statisztikák pontosan kimutatják, hogy ilyen esetben a játékosok futásteljesítménye gyengül, különösen a sprintek, fásultak lesznek. Ez lenyûgözõ. Úgyhogy a játék sokat fejlõdött, gyorsabb lett, a mérkõzések során több energia mozgósítására van szükség. Ezért át kell gondolni, hogy milyen csapatot állítsak ki."

 

"Szerintem a játékosok mostanra már elfogadták ezt. Nem mondom, hogy élvezik ezt a helyzetet, de már jobban kezelik. Ez nehéz. Beszélned kell velük errõl, nem szabad figyelmen kívül hagyni. Azok a napok, amikor a csapatot össze lehetett állítani egy rajztáblán, már elmúltak. Ettõl függetlenül van még ilyenünk. Nem hiszem, hogy másként ezt meglehet oldani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!