Cleverley címekrõl álmodik

A tavalyi szezonját sérülések hátráltatták, ám idén ezek hiánya végett Tom Cleverley megmutatja, hogyan képes diktálni a tempót a Manchester Unitedben, miközben gólokat is szerez a középpályás...


Az Upton Parkban elért legutóbbi találatod révén már négynél jársz ebben a szezonban - van valami célod ebbõl a szompontból?
Van egy cél a fejemben, igen, de megtartom magamnak. Gólok szerzése valami olyasmi, ami kezd összejönni az én játékomban. Sikerült kezelni ezt kölcsönben és azt reméltem, hogy csak idõ kérdése, mikor jön el az idõm a Unitednél. Örültem a West Ham elleni gólnak. Láttam, hogy Jaaskalainen a kapuja másik oldala felé siet, úgyhogy a távoli sarkot vettem célba.

Mit gondolsz a United másik góljáról, amit Robin van Persie szerzett?
Biztos vagyok abban, hogy mindenki számára nyilvánvaló, milyen jó is volt az még úgy is, ha látszat alapján könnyû volt. Játékos szempontjából a leginkább figyelemre méltó az volt, hogy Robin nyomás alatt volt. Nem olyan volt ez, mint amikor szabad terület van elõtted, hiszen a védõ a nyakán lógott, mégis sikerült átvennie a passzt és góllal befejezni a támadást. Világklasszis teljesítmény volt.

Eltelt egy kis idõ, mire ebben a szezonban sikerült betalálnod. Volt olyan, amikor már ez járt a fejedben?
Igen, néhányszor. Pár helyzetet a válogatottban is kihagytam, de a legfontosabb az volt, hogy a megfelelõ helyen voltam. Keményen dolgoztam Renével [Meulensteen] az edzéseken a befejezéseimen, ami most kezd kifizetõdni. De a munka nem állt le csak azért, mert én lõttem néhány gólt - többet akarok szerezni.

 


 


Te vagy a legeredményesebb középpályásunk - ugyanennyi gólja van még Evrának és Evansnek is...
Tudom, négy mindhármunknak. Amíg nyerünk, addig csak az számít. Az csak segít, ha a pálya minden területérõl jönnek a gólok. Idén jók vagyunk pontrúgások után, és remélhetõleg a pályán lévõ többi játékos le tud venni terhet a csatárok vállairól. Mindez a csapatmunka érdeme, nagyon jó csapatszellem van nálunk, mindannyian együtt vagyunk.

Hogyan értékeled a szezon eddigi részét egyéni szempontból?
A szezon elején az volt az elsõdleges, hogy ne sérüljek meg. Beleértve a válogatott és az olimpiai meccseket, ebben a szezonban már több, mint 30 meccset játszottam, így már nem gondolok erre, ami nagyon jó. Több pályáralépésem volt idén már, mint a teljes elõzõ szezon során, pedig még csak január van és hosszú út áll még elõttünk. Annyiszor akarok játszani, amennyiszer csak tudok és remélem, tudok segíteni a csapatnak, hogy elnyerjünk néhány trófeát.

Amikor nagy volt a tempó, nagyszerûen játszott a csapat. Ez olyan, ami illik a játékodhoz?
Igen, ez illik a box-to-box játékomhoz és remélhetõleg ezzel el tudjuk végezni a munkánkat a csapatok ellen. Olykor igazán jó dolgokat mutattunk be, amikor egyérintõs, gyors focit játszottunk. Ez illik hozzám és bízom abban, hogy segíteni tudok abban, hogy a csapat játékában megjelenjen ez. Különösen otthon észrevehetõ, ha nagy nyomás alatt tartjuk az ellenfeleket, akkor csak küzdenek, mivel nem hagyjuk, hogy lélegzethez jussanak. De amikor kifutok a pályára, nem ez jár a fejemben, csupán a saját játékomat játszom és a gyõzelemre koncentrálok.

Fiatal játékosok számára mennyire értékes az a tapasztalat, melyet tavaly szereztetek?
Nagyon is. Nem hinném, hogy önteltek voltunk elõzõ évben, mindez talán csak a néhány rossz teljesítmény és a koncentráció hiánya miatt következett be, nem tudom. Minden meccsre figyelek, ami jön, de határozott szándékunk, hogy ne érezzük ismét azt, amit tavaly a Sunderland meccs után éreztünk, mindez a 100%-os koncentrációról és az elvégzett munkáról szól.

Mi a különbség az idei és a tavalyi év között?
Természetesen mindannyiunkban benne van az az érzés, amit tavaly éreztünk az utolsó napon. Pár új arc is érkezett: Shinji, Robin, Alex és Nick, akik jól tették a dolgukat. Nagyszerû a csapatszellem, bár õszintén szólva ezzel tavaly sem volt gond. Úgy érzem, gyõztesekkel vagyok körülvéve, remélhetõleg meg is tudjuk csinálni idén azt, amit akarunk.

 


Carringtonban keringenek olyan érzések, hogy ez akár egy különleges szezon is lehet?
Nem gondolok ilyenekre. Persze álmodozom róla és nagyratörõ terveim vannak, de még csak január van. Figyelünk a meccsekre, ahogyan jönnek és olyan keményen próbálunk dolgozni, amennyire csak lehet.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!