Cleverley megnyerné az FA-kupát

Tom Cleverley élete során a Manchester United 5 FA-kupa döntõt nyert meg - de nem emiatt lett profi futballista.


A Vörös Ördögök középpályása segíteni akar orvosolni a problémát, hogy egy tisztes helytállás után gólokkal segítsen elérni régi álmát, hogy megnyerje az FA-kupa 2012/13-as sorozatát, s a 3. forduló elsõ mérkõzésen sikerült is betalálnia a West Ham ellen. Cleverley elmondása szerint a United játékosai nagy erõfeszítések árán bizonyították, milyen fontos számukra, hogy végül felemelhessék ezt a trófeát.
 
"Ez a csapat itt tele van gyõztesekkel, és határozottan mondhatom, hogy egy mérkõzést sem akarunk elveszíteni" - mondta Tom Cleverley, utalva az elsõ mérkõzésre, amikor Robin van Persie késõi egyenlítõ gólját vadul ünnepelték.
 
"A United már jó ideje nem nyerte meg az FA-kupát" - tette hozzá. "Legutóbb 2004-ben sikerült, és most határozottan meg szeretnem nyerni. Ez sokat jelentene számomra. Sõt, van egy pár játékos a csapatban, akik még nem nyertek semmilyen [nagy] trófeát ebben az országban, én is ezek közé tartozom, így mindannyiunk számára nagyon fontos ez."
 
Cleverley gyõzelemhez segítette a Vörös Ördögöket a 2011-es Community Shield megnyeréséhez, ez volt az elsõ alkalom, amikor a Wembley Stadionban játszhatott. És miután a közelmúltban az angol válogatottban is szerepet kapott, ezáltal egy kis ízelítõt kaphatott a híres helyszínrõl - ez a légkör az egyik, ami inspirálja õt a következõ, Fulham elleni FA-kupa összecsapás alkalmával ezen a hétvégén.
 
 
"Karrierem egyik legjobb érzése volt a Wembley-ben játszani" - mondta Tom a United Review-nek adott interjújában. "Szerencsés vagyok, hogy már 5-6 alkalommal ott futballozhattam, de nem akarok leállni."
 
Ha Cleverley hozzásegíti a Unitedet a Fulham legyõzésében, akkor eléri egyik célját, hogy a további három fordulóban is ott játszon. Eddig csak úgy volt alkalma nézni, mint egy fiú, és most úgy játszhat, mint egy férfi.
 
"Nincs sok emlékem az FA-kupáról, miután nagyobb voltam, csak Ryan Giggs Arsenalnak lõtt góljára emlékszem" - mondta Tom. "Nem emlékszem mindenre, ami abban az évben [1999] történt az FA-kupában, mert még csak 9 éves voltam, de emlékszem, hogy jó találkozó volt. A United 10 emberrel volt, Beckham gól, majd Giggs szerezte meg a hitetetlen gyõzelmet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!