Sir Alex: Folytassa Rio

Sir Alex Ferguson kifejezte abbéli hitét, hogy Rio Ferdinand a szezon vége után is folytathatja karrierét Vörös Ördögként, megismételve az olyan legendák hosszú életûségét, mint Ryan Giggs és Paul Scholes.


A 34 éves veterán védõ szerzõdése a nyáron lejár, és még nem írta alá új kontraktusát, de menedzsere hiszi, hogy ez akkor fog megtörténni, amikor erre eljött a megfelelõ idõ.

 

Amikor pénteki sajtótájékoztatóján arról kérdezték, Rio hosszabbítani fog-e, a skót edzõlegenda így felelt:

"Nem hiszem, hogy bármi oka lenne arra, hogy ne így tegyen. Szoktunk játékosoknak egy éves szerzõdést adni, ezzel pedig semmi gond nincsen."

 

"Nem hiszem, hogy olyan népszerûségû, és képességû játékosoknak, mint Ryan Giggs, Paul Scholes és Rio Ferdinand, aggódniuk kellene az egy éves szerzõdés miatt. Szerintem ez elég egyértelmû."

 

"Egyáltalán nem arról van szó, hogy ne bíznánk hosszú életûségükben. Természetes az, amit csinálunk, mert amikor a játékosok elérnek 30-as éveikbe, akkor nem tudhatod, hogy miként birkóznak meg az öregedéssel. Valaki igen, valaki nem."

 

"A játékosok odafigyelnek magukra, és a védõk, ha megfelelõen kezelik a korukat, akkor ugyanolyan, vagy akár hosszabb ideig is játszhatnak, mint Paul Scholes és Ryan Giggs. Az elmúlt évek során sok jó példa akadt erre."

 

"Ha visszatekintünk a korábbiakra, például Frank McLintock 39 éves koráig játszott, vagy valahogy így. A védõk képesek erre, ha odafigyelnek magukra. Ez vonatkozik minden posztra, de különösen a védõkre igaz, mert nekik pályafutásuk során nem kell annyit futniuk, mint a középpályásoknak, vagy a szélsõknek."

 

 

Ebben a szezonban olybá tûnik, hogy Rio Ferdinand maga mögött hagyta folyamatosan hátráltató sérüléseit, amelyek megakadályozták, hogy a korábbi szezonokban igazán segítségére legyen a csapatnak, és számos kimagasló teljesítményt láthattunk tõle, köztük a múlt hétvégi, Tottenham elleni 1-1-es döntetlen alkalmával, karöltve Nemanja Vidiccsel.

 

Sir Alex Ferguson magyarázata szerint az ilyen teljesítmény nem véletlen, mert egy olyan kíméletes tervezésen alapul, amelynek köszönhetõen sikerült a lehetõ legjobb teljesítményt kihozni Rioból, odafigyelve, hogy csak a szükséges játékidõt töltse az adott mérkõzéseken a pályán, miután a Vörös Ördögök ebben a szezonban három trófeáért is harcban állnak.

 

"Rio fantasztikus szezont fut" - tette hozzá.

 

"Természetesen nem játszik minden mérkõzésen, és bizonyos helyzetekre felkészítjük õt. Nem játszott múlt szerdán a West Ham ellen. Így remek formában, és frissen tudott játszani a Tottenham ellen, és ahogy számítottunk rá, jól ment neki a játék."

 

"Olvastam, hogy (Andre) Villas-Boas szerint nagyszerû futballt mutattak be. Pedig nem. A második félidõben feladták a középpályájukat, mindent arra tettek fel, hogy betörjenek a tizenhatoson belülre. Ebben a szituációban pedig Rio és Vida nagyszerûen megállták a helyüket. Igazából a Tottenham az õ (Ferdinand és Vidic) kezükre játszott."

 

"Nem láttam semmilyen veszélyt bennük, hogy õszinte legyek. Rio és Vida mindent tompítottak és hárítottak, ami az útjukba került. Rengeteg lövést blokkoltak, de úgy igazából semmi se okozott nagy károkat nekünk. A legnagyobb veszélyforrásuk Lennon volt. Amikor nála volt a labda, õ volt a Tottenham legjobbja."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!