Manchester United 4-1 Fulham

A Vörös Ördögök magabiztosan jutottak túl a tehetetlen Fulhamen.


Erõs Fulham lépett pályára egy sok alapembert pihentetõ United ellen, ám ez sem hátráltatta a hazaiakat, hogy gyorsan vezetést szerezzenek.

Sidwell adta el a labdát saját térfelén az elsõ percben, Wayne Rooney csapott le rá, de lövés helyett inkább cselekbe bonyolódott, végül valahogy csak sikerült kapura kotornia a labdát, de egy védõrõl szögletre pattant a játékszer. Rooney végezte el a sarokrúgást, Chris Smalling próbált fejelni, de Hughes tisztázni tudott. Csekély szépséghiba a történetben, hogy mindezt kézzel tette, Clattenburg pedig egybõl a büntetõpontra mutatott. Ryan Giggs állt oda a tizenegyes elvégzéséhez, a jobb alsót célozta meg, Schwarzer jó irányba vetõdött, bele is ért a lövésbe, de nem tudta hárítani, így a 3. percben már elõnyhöz jutottak a Vörös Ördögök.

 


A gyors gól jót tett a Unitednek, folyamatosan a vendégek térfelén tartózkodtak, ha a Fulham labdát tudott szerezni, leginkább csak kósza beadás szállt keresztbe David de Gea kapuja elõtt, amely nagyon pontatlan volt minden esetben.

Félidõ felénél Rooney kapott labdát Nanitól, a vendégek kapusa hatalmasat mentett, a felsõ lécre pattanó játékszert utána a védõk tisztázni tudták.

Nani rövidre tartó lövésénél is a helyén volt Schwarzer, majd ismét a portugál próbálkozott, de 20 méterrõl leadott próbálkozását is könnyen fogta az ausztrál hálóõr.

A 32. percben láthattunk elõször - és a félidõben utoljára - vendég helyzetet. A felfutó Riether úgy gondolta, 23 méterrõl lövést ereszt meg, nem is volt rossz ötlet, ám ha centikkel is, de tévedett, hiszen a hosszú alsót elkerülte a próbálkozás.

A másik oldalon Rooney elõtt adódott egy helyzet még, de a rövidre küldött labdát Schwarzer védeni tudta.

Az elsõ játékrész hazai fölénye bár gólokban nem mutatkozott meg az igen sok pontatlan átadás miatt, de így is magabiztosnak tûntek a Vörös Ördögök.

Fordulás után azonban már kétség sem fért ahhoz, hogy a manchesteriek fölényben vannak. Bár egy Berbatov lövéssel indult a félidõ, de mégis a United örülhetett újabb gólnak. Öt perc sem telt el, amikor Anderson ugratta ki nagyszerûen Rooneyt, a csatár egy csellel a bal lábára tette a labdát, amit 14 méterrõl bevágott a rövidbe, immár 2-0.

 


Két perc múlva Javier Hernandez is betalált. Ezúttal Rooney szélrõl lõtte be kapu elé a játékszert, Nani érdekes mozdulattal tette a mexikóihoz, akinek könnyû dolga volt és kapuba passzolt, 3-0.

A magabiztos hazai elõny nem tett túl jót a találkozónak. A United már nem erõltette annyira a támadásokat, a Fulham bár akart, de képtelen volt veszélyt jelenteni de Gea kapujára.

A 66. percben mégis a hazai közönség örülhetett ismét, Giggs csodásan passzolt fel Hernandeznek, aki egy csel után jobbal lõtt, a Hughes-on megpattanó labda becsapta Schwarzert, aki a hosszúra mozdult és már nem érte el a rövidbe csorgó lövést, 4-0.

 


Szép lett volna kapott gól nélkül lehozni ezt a meccset, hiszen a londoniak semmit nem tudtak kezdeni a remekül védekezõ hazaiakkal, ám a 77. percben Hughes szépített. Karagounis szögletét a védõ a röviden állva fejelte a kapufa mellé. Rooney nagyon lemaradt emberérõl, de Gea pedig bár beleért a labdába, de kiütni már nem tudta, 4-1.

Hét perccel a rendes játékidõ vége elõtt Valencia, Nani, Rafael, Hernandez, Rooney járatta a labdát remekül, az angol csatár újabb gólt szerzett, de a játékvezetõ Hernandez ellen fújt szabálytalansága miatt érvénytelenítette a találatot, maradt az eredmény 4-1, ami nem is változott már annak ellenére sem, hogy Rodallega és Nani még 1-1 lövéssel próbálkozott, de egyikük sem talált kaput.

Magabiztos gyõzelmével a Vörös Ördögök bejutottak az FA-kupa 5. körébe, sorsolás holnap délután!
 

 

 

FA-kupa, 4. forduló

Manchester United 4-1 Fulham

Old Trafford, 72596 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

United: de Gea - Rafael, Smalling, Jones, Evra - Nani, Carrick(Scholes 61.), Anderson(Kagawa 71.), Giggs(Valencia 71.) - Rooney, Hernandez

Nem használt cserék: Lindegaard, Ferdinand, Welbeck, van Persie

 

Fulham: Schwarzer - Riether, Hughes, Hangeland, Riise - Baird(Karagounis 46.), Sidwell - Duff(Rodallega 61.), Ruiz(Dejagah 71.), Kacaniklic - Berbatov

Nem használt cserék: Etheridge, Senderos, Petric, Briggs

 

Gólszerzõ: Giggs 3' (11-es), Rooney 50', Hernandez 52', 66' illetve Hughes 77' 

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!