Kanchelskis: Életem a United, mindig a szívemben marad!

Az egykori Old Trafford-i legenda imádja a Manchester Unitedet.


Andrej Kanchelskis elismerte, a Manchester United továbbra is komoly része az életének és szurkol egykori csapatának, hogy a mai esti, városi rivális Manchester city elleni mérkõzésen gyõzni tudjanak.

A volt orosz válogatott játékosnak szép emlékei vannak a városi derbikrõl, pontosan 16 évvel ezelõtt ezen a napon mesterhármast ért el a City ellen egy 5-0-ás gyõzelem alkalmával.

1994,november 10-én Kanchelsik három gólja mellett még Cantona és Mark Hughes voltak eredményesek, ezzel megalázó vereséget mértek a Manchester Cityre. Az egykori Everton és Rangers szélsõ szívesen emlékszik vissza mai napig arra a mérkõzésre.

Kanchelskis jelenleg a FC Torpedo-Zil Moszkva csapatát vezeti az orosz másodosztályban és a 41 éves szakember elmondta, még mindig nagyon sokat gondol a Manchesterben töltött évekre.

"Még mindig nagyon sok barátom van a Manchesternél és a fiam is ott született. Hogy õszinte legyek, még mindig a United az életem és mindig a szívemben marad." - mondta az egykori csillag a Manchester Evening News-nak.

"Rengeteg nagyszerû emlékem van az ott töltött idõrõl, többek között az 1994-es évbõl is, amikor megnyertuk a kupát is és a bajnokságot."

"Mivel Moszkvában élek, sikerült elmennem a 2008-as Bajnokok Ligája döntõjére és láthattam a Manchester Unitedet a Chelsea ellen. Tavaly a CSZKA Moszkva elleni mérkõzés elõtt ellátogattam abba a szállodába, ahol a United szállt meg. Jó volt találkozni Paul Scholes-szal, Ryan Giggs-szel, Gary Neville-lel és Sir Alex Fergusonnal."

"Oroszországban televízióban követni lehet az angol mérkõzéseket és biztos vagyok benne, a ma esti városi derbit a United nyeri, mert õk a jobbak és jobb játékosok alkotják a csapatot."

Kanchelskis visszaemlékezett arra a mérkõzésre is, melynek õ volt a hõse és elmondta, mennyire fontos a játékosok számára a városi derbin elért eredmény.

"Soha nem felejtem el azt a meccset. Eric Cantona kezdte meg a gólszerzést, majd a szünet elõtt még sikerült nekem is betalálnom. A második félidõ elején ismét rúgtam egyet, majd sikerült mesterhármas elérnek és még Hughes is eredményes volt a végére."

"Emlékszem Paul Ince és Eric Cantona nagyon jól játszott a szurkolók pedig boldogan ünnepeltek. Hatalmas mérkõzésünk volt, nekem pedig az egyik mesterhármasom a kettõ közül, amit Angliában elértem. A mésikat az Everton színeiben értem el a Sheffield Wednesday ellen."

"Fantasztikus mérkõzéseket játszottunk, melyek nagyon fontosak voltak a szurkolóinknak."

Manchester Evening News
 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!