A világ elsõ 3 milliárd $ értékû csapata a United

A Manchester United lett a világ elsõ sportcsapata, amely értéke elérte a 3 milliárd dolláros álomhatárt, jelentette be a tekintélyes Forbes magazin.


Az angol rekordbajnok részvényeit tavaly augusztusban bocsátották piacra 14 dolláros értéken, amelyek elõször nagyon rosszul teljesítettek a tõzsdén, az utóbbi napokban azonban hirtelen emelkedésbe kezdtek.

 

Közelítve a 17 dolláros részvényárhoz, a Manchester United piacra dobott részvénypakettje túlteljesítette a Standard & Poor's 500-as listáját részvénykibocsátásuk óta, és a klub gazdagabb lett, mióta a Glazer család irányítása mellett beszállt a híres, és egyben magyar gyökerekkel rendelkezõ Soros György, aki hatalmas méretû összegért vásárolt részeseedést a csapatban.

 

 

A legutóbbi értékpapírjaik árában bekövetkezett növekedésnek köszönhetõen a Manchester United cégértékében (alapérték plusz adósság) olyan mértékû változás állt be, hogy mára 3.3 milliárd dollár értékû, amellyel a világ legértékesebb csapatává váltak. A sorban a második az NFL-ben szereplõ Dallas Cowboys csapata, 2.1 milliárd dollárral.

 

Bár az elsõ üzleti negyedévi bevételekben esés következett be, leginkább a szerényebb televíziós közvetítésekbõl számrazó pénzeknek köszönhetõen, a 19-szeres bajnokcsapat részvényei után egyre nagyobb a befektetõk étvágya, amely abban is testet ölt, hogy csak ebben a hónapban négy szponzorral, az indonéz Multistrada gumigyártóval, a kínai Chinese Construction Bank pénzintézettel és a Wahaha üdítõitalgyártóval, és a japán Kansai festégyártóval is megállapodott a klub, illetve annak is következménye lehet, hogy ebben az évben a Manchester United sokkal nagyobb pénzügyi kifizetésre lehet jogosult, mind a Premier Leagueben, mind pedig a Bajnokok Ligájában, tavalyhoz képest.

 

A nyílt részvénytársaságként mûködõ sportcsapatok tradícionálisan rossz befektetésnek bizonyulnak. De eddig úgy tûnik, hogy a Vörös Ördögök történelmet írhatnak.


Forbes

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!