Edwin nem örül az eredménynek

A Manchester United kapusa csalódott a tegnapi gól nélküli döntetlen után.


Betegség ütötte fel feját a United táborában, így komoly akadályokba ütközött a Vörös Ördögök csapata a szerdai, Manchester City elleni mérkõzés felkészülése alatt. Ennek ellenére Edwin Van der Sar csalódott a 0-0-ás eredményt látva.

Egy tucat játékosnál is többen voltak rosszul a mérkõzést megelõzõ hét nap során, kedden Sir Alex Ferguson még azt is nyilatkozta, fogalma nincs milyen kezdõcsapatot tud majd pályára küldeni. Azonban sokan felépültek a betegségbõl és a mérkõzés nagy részében a City fölé tudott kerekedni a United, bár Joe Hart kapust nem nagyon tesztelték a vendég játékosok.

Figyelembe véve a United dominanciáját, Van der Sar nem hajlandó elfogadni azt, hogy ez a döntetlen jó eredmény.

"Nem hiszem, hogy ez egy jó eredmény." - mondta a kapus az MUTV-nek. "A játék meglehetõsen egyoldalú volt. Õk alig tettek meg valamit, a taktikájuk túl védekezõ volt. Carlos Tévez szabadrúgásánál kellett védenem egyet, ez volt a legnehezebb feladatom egész mérkõzésen."

 

 



Valóban csak Tévez volt elõl, mögötte mélyen a Barry, De Jong, Yaya Touré hármas a középpályán, akik ritkán csatlakoztak az argentinhoz a pálya utolsó harmadában.

"A védekezõ felállásukkal nem nagyon hagytak minket elõre menni. Egyértelmûen az egy pont volt céljuk és csak reménykedtek több pontban. Mi viszont nyerni akartunk, de ez nem valósult meg."

"A City egy jó csapat erõs, hatalmas srácokkal a középpályán. Nehéz õket megbontani, ez az egyik remek része a csapatuknak. Próbáltuk feltörni õket, de számítottak minden lépésünkre."

Az utóbbi négy manchesteri derbin három alkalommal egy késõi góllal tudott nyerni a United, ilyen izgalmakra tegnap nem került sor. Van der Sar szerint a United többet tett meg és közelebb állt a gyõzelemhez.

"Az utolsó 10 percben nagyobb nyomást gyakoroltunk rájuk. Talán ha kicsit több idõnk lett volna még, kihoztunk volna többet is a mérkõzésbõl."

Az eredmény azt jelenti, a United megõrízte második helyét a Premier League táblázatán, de a Chelsea gyõzelmével négy pontra növelte elõnyét. A Vörös Ördögök legközelebb szombaton az Aston Villához látogatnak, minden bizonnyal Rafael és Patrice Evra nélkül, akik láb sérülést szenvedtek a Manchester City elleni találkozón. Paul Scholesra sem számíthat eltiltás miatt Sir Alex, az angol középpályás megszerezte tegnap idénybeli ötödik sárga lapját, amivel automatikusan egy meccses eltiltás jár.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!